RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

OVO JE SUROVA REALNOST! 4 miliona Srba živi sa 200 evra mesečno

Ekonomija i Srbija ne idu obično u istu rečenicu.

Naša država je već dugo vremena povezana sa pojmovima kao što su: propast, tuga, haos, kolaps, banrkot, pucanje, zatvaranje, katanac.

Iako to ništa nije novo neke stvari nas iznova i iznova iznerviraju.


Političari pokušavaju nerealnim i lažnim statistikama da umire narod, tvrdeći da su plate prosečne 500 evra i kako vi koji imate 200 ste zapravo manjina i vi ste lično krivi za to!

Ipak, situacija u realnosti je nešto drugačija. Mnogo drugačija.

Realna prosečna plata u Srbiji i jeste 200 evra, severni deo Srbije spada u siromašnije trenutno iako to nije bio slučaj.

Da stvar bude morbidnija upravo je severni deo poznat po plodnoj zemlji i velikim oranicama i poljima ali tamo se i najteže živi.


Cene su najskuplje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u ostalim gradovima je po običaju situacija malo bolja.

Ipak u tim mestima su i primanja manja pa mu dođe na isto.

Evropske statistike jasno pokazuju da je cena radnog sata u Evropi najmanja u Makedoniji, Bugarskoj, Bosni i Srbiji.

A da čak 4 miliona građana Srbije mesečno inkasira upravo samo tih 200 evra!
Izvor: Dnevnizurnal.com / Foto: AP
 
06.06.2018 05:24

 

Pročitajte još i ...

KRIMINAL: Platiš SNS-u 200 evra po kvadratu i gradiš koliko i gde hoćeš KRIMINAL: Platiš SNS-u 200 evra po kvadratu i gradiš koliko i gde hoćeš

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović zatražio je od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da zaustavi divlju gradnju, za koju je ocenio da je ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Umesto Vučićevog (ekonomskog buma) – pad proizvodnje! EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Umesto Vučićevog (ekonomskog buma) – pad proizvodnje!

Industrijska proizvodnja u Nišu opala je za 3,5 odsto u prvih šest meseci ove godine u odnosu na isti period prošle godine.Najveći pad zabeležen u proizvodnji kapitalnih proizvoda i to ...

PIČIĆ PO UGLEDU NA GAZDU: Zaječarci su lenji jer neće da rade za 300 evra! PIČIĆ PO UGLEDU NA GAZDU: Zaječarci su lenji jer neće da rade za 300 evra!

Gostovanje gradonačelnika Zaječara Boška Ničiča 18. avgusta u jutarnjem programu „Happy“ televizije izazvalo je burne reakcije na društvenim mrežama, nakon objavljivanja samo dela gostovanja u kome gradonačelnik govori o stanju ...

Loading the player...