RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

PAKLENI PLAN ZA IZDAJU! REFERENDUM tako da građani POTVRDE sporazum sa Prištinom

„Aleksandar Vučić je nekoliko puta rekao da narod treba da donese konačnu odluku o Kosovu i najavio održavanje referenduma, kako je rekao, kada za to dođe vreme.


U isto vreme visoki funkcioneri Srbije, ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin, poručuju kako nema šanse da se postigne sporazum sa Kosovom, a Vučićevi Blatoidi svakodnevno govore sve najgore o Albancima i Evropskoj uniji.

Ispada da bi Vučić želeo da se postigne obavezujući sporazum sa Kosovom i da on bude podržan na referendumu, a njegovi bliski saradnici i režimski mediji čine sve da do takvog sporazuma ne dođe.

Zar to nije malo čudno?“, piše "Radio Slobodna Evropa".

Potpisivanje sporazuma – veliki uspeh?

"To je vrlo čudno, ali je moguće objasniti. U ovom momentu Vučić nema sve elemente na osnovu kojih može da zaključi kako će se završiti pregovori sa Prištinom.

On bi želeo da ostane na evropskom kursu, jer to znači priliv novca sa Zapada koji će podstaći ekonomski razvoj Srbije, dok bi neuspeh pregovara doveo do slabljenja finansijskih veza sa Zapadom, što se ne može kompenzirati jačanjem veza sa Rusijom i Kinom.

U tom kontekstu on drži obe opcije otvorenim – ističe za "RSE" Jovan Komšić, sociolog iz Novog Sada.

"Ukoliko uopšte dođe do referenduma, a sve je izglednije da će do njega doći, on će biti organizovan tako da građani potvrde obavezujući sporazum sa Prištinom.

U međuvremenu, Vučić govori kako je Srbija u lošoj situaciji – da bi se nakon potpisivanja sporazuma mogao pohvaliti kako je postigao veliki uspeh, jer je sačuvao (IZDAO) veliki deo onoga što su navodno izgubili njegovi prethodnici" dodaje politikolog iz Beograda Boban Stojanović.

"Najverovatnije je da će pitanje glasiti" da li prihvatate pravno obavazujući sporazum, s tim što će se u kampanji insistirati na tome da to nije priznanje Kosova i da je to pobeda (IZDAJA) Srbije.

Svi znamo da će referendum, ako do njega dođe, biti tako organizovan da njegov ishod bude onakav kako to bude želeo predsednik Vučić" kaže Stojanović.„Vučić želi da što duže ostane na vlasti“


Komšić kaže da je Vučić svestan činjenice da je pristanak na obavezujući sporazum, koji bi praktično značio indirektno priznavanje Kosova, po nekim mišljenjima mogao da ga košta vlasti.

"Mislim da je on svestan te činjenice. Vučić reaguje kao čovek koji želi da što duže ostane na vlasti.

A njegov model vlasti podrazumeva koncentraciju moći u onim odajama u kojima sedi harizmatični lider, a to je, naravno Vučić" ističe Jovan Komšić (na slici ispod).


Stojanović smatra da je Vučićev glavni problem to kako će domaće stanovništvo, odnosno javno mnjenje, reagovati na ono što on pod pritiskom Zapada mora da isporuči a to je IZDAJA Kosova.

"Njegova ideja o referendumu je dobro promišljena i temeljno pripremljena. I unutrašnji dijalog, na kome je Vučić toliko insistirao, je u stvari priprema za referendum poslednji čin IZDAJE Kosova.

Cilj referenduma nije da Vučić vidi šta građani misle, već da bi se podelila odgovornost sa građanima i ublažile posledice onoga što Vučić i vlada budu potpisali u Briselu" kaže Stojanović.

Izvor: Slobodnaevropa.org, Srbijadanas.net / Foto: Slobodnaevropa.org, Srbijadanas.net, Agencije, Printscreen
 
10.07.2018 06:55

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Ispovest vatrogasca nam otkriva da je ova služba u KRITIČNOM STANJU! OTKRIVAMO: Ispovest vatrogasca nam otkriva da je ova služba u KRITIČNOM STANJU!

„Neću da načelnikovim rođacima, prijateljima i ljubavnicama krečim stanove, lokale i poslovne prostore i da za to budem nagrađen sa deset do dvadeset odsto na platu.“To je pre nekoliko meseci ...

LOPOVSKA DRŽAVA: Sprema se povećanje TV pretplate?! LOPOVSKA DRŽAVA: Sprema se povećanje TV pretplate?!

U "Ministarstvu kulture i informisanja" očekuju da će javni servisi – "RTS" i "RTV" i ove godine iz budžeta dobiti četiri milijarde dinara.Kako pišu beogradski mediji, 3,1 milijarda pripala bi "RTS"-u, ...

BRUKA I SRAMOTA: SNS u Lazarevcu uklonio Koraksove i Petričićeve karikature! BRUKA I SRAMOTA: SNS u Lazarevcu uklonio Koraksove i Petričićeve karikature!

Lokalne vlasti u Lazarevcu naredile su uklanjanje karikatura Dušana Petričića i Predraga Koraksića iz prostorija biblioteke „Dimitrije Tucović“, koje su bile postavljene u okviru izložbe „Karikature od naših života“, saopštio ...

Loading the player...