RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

PARADAJZ TURIZAM! Putnici na (crnoj listi) zbog lažnog gipsa i zimnice

Kazna za parking, prljava ringla i "agresivni" komarci - glavne su ovogodišnje žalbe za koje naši turisti traže povraćaj novca od turističkih agencija.

Turisti se žale na sitnice, a ove godine su agencije odlučile da stanu na put ljudima koji godinama "zarađuju" novac na putovanjima.

Naime, ovog leta je definitivno napravljen "crni spisak turista" koji redovno tužakaju agencije."Primetili smo da neki ljudi, veoma stručno, podnose žalbe i svaki put nešto izvuku", kaže Aleksandar Seničić, direktor "JUTA".

"Jednoj gospođi je zbog velikh talasa otkazan izlet brodom i ona je tražila da joj se vrati novac za celokupno putovanje, jer je na turu krenula "samo zbog tog izleta".

Kada smo je obavestili da ne može da joj se vrati celokupna suma, pohvalila se da nikada nije izgubila nijedan spor protiv bilo koje agencije.

To nam je bilo sumnjivo, pa smo sakupili dokumentaciju koja je pokazala da ona godinama na putovanjima fotografiše mrave, uzima izjave, prikuplja dokaze i da bukvalno uživa u tome.

Generalno, reč je o ljudima koji su advokati i profesori fakulteta u penziji, a svima je zajedničko to što su intelektualci i iz većih gradova.

Kada su upoređeni podaci iz agencija, zaključili smo da oni godinama uspevaju nešto da izvuku.

Sada je tome došao kraj i teško da će ponovo putovati posredstvom agencije."

Nažalost, ova "crna lista turista" šteti pravim žalbama putnika koji su zaista imali neugodnosti na putovanju.

Ove godine su inspektori dobili oko 150 žalbi, a "JUTA" 30. To je povećanje od 20 odsto u odnosu na lane, ali manje od jedan odsto, jer je od početka sezone 350.000 turista letovalo posredstvom agencija.

U zemljama EU sezona se smatra uspešnom kada dobiju do pet odsto žalbi.

"Zlonamerni ljudi koji žele da zloupotrebe Zakon o potrošačima, i oni to najčešće rade kod otkazivanja putovanja", ističe Seničić.

"Agencije imaju razloga da u tim situacijama zadrže stvarne troškove, ali naši turisti varaju uz pomoć doktora koji su izdaju lažne potvrde da imaju boginje, da su im se roditelji šlogirali, da im je puklo slepo crevo, zatim stavljaju gips na zdrave ruke i pozivaju se na smrtni slučaj daljih rođaka.

Ista ta imena 'bolesnika' sledeće nedelje se pojave na spisku druge agencije koja je dala 'last minit'".
Nove gume zbog ajvara


Najviše problema ima na početku i na kraju sezone, jer su tada najjeftiniji aranžmani i turisti bukvalno zarade na njima.

Agencije su posle prva dva odlaska na Halkidiki morale da menjaju gume na autobusima.

Razlog je što pojedini turisti nose po četiri kofera prepuna hrane, jer u apartmanu kuvaju pekmez od kajsija i, u avgustu, ajvar.

U čitav sistem su uključeni i makedonski prodavci zimnice koji čekaju sa vrećama paprika. Sledeći gosti u takvim apartmanima ne mogu da izluftiraju sobe i s pravom se žale agencijama.
Izvor: Novosti.rs / Foto: Thinkstock - Ilustracija
 
17.07.2017 05:21

 

Pročitajte još i ...

KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu! KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu!

Ne postoji plan Zapada o Kosovu, nema koordinisanog predloga članica "Kvinte" i ne postoji plan u jedanaest tačaka, izajvio je za "Blic" američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat."Blic" piše da ...

LEPA VEST Francuska policija sprečila mogući teroristički napad LEPA VEST Francuska policija sprečila mogući teroristički napad

Francuski ministar unutrašnjih polova Žerar Kolomb izjavio je da je policija sprečila mogući teroristički napad.Policija je uhapsila dvojicu mladića egipatskog porekla u vezi sa osujećenim napadom, koji je trebalo da ...

MNOGO JE SVE OVO SUMNJIVO! Sergej Skripalj izašao iz bolnice? MNOGO JE SVE OVO SUMNJIVO! Sergej Skripalj izašao iz bolnice?

Bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj otpušten je iz bolnice, javio je "BBC".Skripalj je u bolnici od 4. marta, kada je, zajedno sa ćerkom nađen bez svesti na klupi u ...

Loading the player...