RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

POLAKO I OPREZNO: Srpski policajci radiće u Grčkoj tokom turističke sezone!

Direktor policije Srbije i Grčke, Vladimir Rebić i Konstantinos Cuvalas razgovarali su danas o saradnji policije dve zemlje u turističkoj sezoni, koja predviđa odlazak srpskih policajaca u Grčku.

Predviđeno je da srpski policajci u Grčkoj sa tamošnjom policijom rade na prevenciji krivičnih dela, poput trgovine ljudima, narkoticima, prevara, krađa i drugih imovinskih delikata, kojima građani Srbije mogu biti oštećeni.


"Srbija ovakvu vrstu saradnje već ima sa policijama Crne Gore i Hrvatske. Aktivnosti koje su u okviru tih saradnji preduzete dale su dobre rezultate i smatramo da je ovo dobra prilika da i sa Grčkom uspostavimo takav način saradnje", rekao je Rebić i dodao da će ta saradnja biti definisana Protokolom o zajedničkoj saradnji tokom turističke sezone Srbije i Grčke.

Kako je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Rebić i Cuvalas ocenili su i da je celokupna saradnja policija dve zemlje dobra, ali da postoji prostora za njenim unapređenjem u oblasti borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Rebić je najavio i da će krajem maja i početkom juna biti organzovana studijska poseta policajaca iz Grčke, koji će imati priliku da se upoznaju i ostvare konkretne kontakte u cilju razmene informacija i brze i efikasne saradnje sa srpskim kolegama, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma.

Po pitanju ilegalnih migracija, Rebić i Cuvalas su se složili da treba nastaviti sa aktivnostima koje omogućavaju adekvatnu borbu protiv ilegalnih migracija, u cilju osiguranja bezbednosti građana i jedne i druge države, uz poštovanje ljudskih prava migranata.

Cuvalas je ocenio današnji sastanak kao "početak iskrene, direktne saradnje" čiji je cilj veću efikasnost srpske i grčke policije i veća bezbednost građana dve zemlje.

Cuvalas je rekao da je sa direktorom Rebićem razgovarao i o modalitetima unapređenja saradnje u borbi protiv različitih vidova kriminala, u skladu sa bezbednosnim izazovima sa kojima se susreću dve države.

Prema njegovim rečima, grčka policija je spremna da podeli znanje i iskustvo sa srpskim kolegama kroz edukativne programe, razmenu informacija i sve ostalo što može da doprinese većoj bezbednosti građana dve države.

Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1
 
19.05.2017 14:43

 

Pročitajte još i ...

LUDILO MOZGA: Izveštaj SNS o troškovima kampanje nedostupan zbog obimnosti?! LUDILO MOZGA: Izveštaj SNS o troškovima kampanje nedostupan zbog obimnosti?!

Izveštaj o troškovima izborne kampanje za predsedničke izbore "Agenciji za borbu protiv korupcije" podnelo je 10 od 11 učesnika predsedničkih izbora.Izveštaji su dostupni na sajtu Agencije, sem izveštaja "Srpske napredne ...

UPISNA GROZNICA: Na ovim fakultetima je najveća navala! UPISNA GROZNICA: Na ovim fakultetima je najveća navala!

Najveća navala za studije na "Univerzitetu u Beogradu" i ove godine očekuje se na "Fakultetu organizacionih nauka", na "Elektrotehničkom" i "Matematičkom fakultetu" – zbog profila usmerenih na informacione tehnologije.Istraživanja o ...

KAKO JE PREVARENA NBS! Izmenili JEDNO SLOVO i ojadili banku za (175500) EVRA KAKO JE PREVARENA NBS! Izmenili JEDNO SLOVO i ojadili banku za (175500) EVRA

"Narodna banka Srbije" nedavno je otkrila prevaru u kojoj je oštećena za 175.500 evra!Prevara je nastala korišćenjem lažnog imejl naloga i falsifikovanih isprava."Centralna banka" je ovaj slučaj prijavila tužilaštvu, a ...

Loading the player...