RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

POLAKO I OPREZNO: Srpski policajci radiće u Grčkoj tokom turističke sezone!

Direktor policije Srbije i Grčke, Vladimir Rebić i Konstantinos Cuvalas razgovarali su danas o saradnji policije dve zemlje u turističkoj sezoni, koja predviđa odlazak srpskih policajaca u Grčku.

Predviđeno je da srpski policajci u Grčkoj sa tamošnjom policijom rade na prevenciji krivičnih dela, poput trgovine ljudima, narkoticima, prevara, krađa i drugih imovinskih delikata, kojima građani Srbije mogu biti oštećeni.


"Srbija ovakvu vrstu saradnje već ima sa policijama Crne Gore i Hrvatske. Aktivnosti koje su u okviru tih saradnji preduzete dale su dobre rezultate i smatramo da je ovo dobra prilika da i sa Grčkom uspostavimo takav način saradnje", rekao je Rebić i dodao da će ta saradnja biti definisana Protokolom o zajedničkoj saradnji tokom turističke sezone Srbije i Grčke.

Kako je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Rebić i Cuvalas ocenili su i da je celokupna saradnja policija dve zemlje dobra, ali da postoji prostora za njenim unapređenjem u oblasti borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Rebić je najavio i da će krajem maja i početkom juna biti organzovana studijska poseta policajaca iz Grčke, koji će imati priliku da se upoznaju i ostvare konkretne kontakte u cilju razmene informacija i brze i efikasne saradnje sa srpskim kolegama, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma.

Po pitanju ilegalnih migracija, Rebić i Cuvalas su se složili da treba nastaviti sa aktivnostima koje omogućavaju adekvatnu borbu protiv ilegalnih migracija, u cilju osiguranja bezbednosti građana i jedne i druge države, uz poštovanje ljudskih prava migranata.

Cuvalas je ocenio današnji sastanak kao "početak iskrene, direktne saradnje" čiji je cilj veću efikasnost srpske i grčke policije i veća bezbednost građana dve zemlje.

Cuvalas je rekao da je sa direktorom Rebićem razgovarao i o modalitetima unapređenja saradnje u borbi protiv različitih vidova kriminala, u skladu sa bezbednosnim izazovima sa kojima se susreću dve države.

Prema njegovim rečima, grčka policija je spremna da podeli znanje i iskustvo sa srpskim kolegama kroz edukativne programe, razmenu informacija i sve ostalo što može da doprinese većoj bezbednosti građana dve države.

Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1
 
19.05.2017 14:43

 

Pročitajte još i ...

AMSS: Gužve na naplatnim rampama, na graničnim prelazima zadržavanje i do tri sata AMSS: Gužve na naplatnim rampama, na graničnim prelazima zadržavanje i do tri sata

Prema podacima "Uprave granične Policije", trenutno je na našim terminalima za putnička vozila pojačan intenzitet saobraćaja, na prelazu Vatin i do tri sata, saopštio je "AMSS".Na graničnom prelazu Horgoš na ...

NAJJEFTINIJE GREJANJE: Ako izaberete ove energente uštedećete dosta novca! NAJJEFTINIJE GREJANJE: Ako izaberete ove energente uštedećete dosta novca!

Cene ogreva su skočile, ali bez obzira na to, grejanje na pelet, ugalj, drva i struju je i dalje najisplativije, dok će butan, mazut i centralno grejanje i ove zime ...

ZORICA IMA DIPLOMU EKONOMISTE, A RADI KAO ČISTAČICA: Niko mi ne nudi posao sa diplomom! ZORICA IMA DIPLOMU EKONOMISTE, A RADI KAO ČISTAČICA: Niko mi ne nudi posao sa diplomom!

Zoricu Đurić, ekonomistu za turizam po struci, nasmejanu i doteranu svakog radnog dana možete videti kako ide na posao na "Fakultet političkih nauka", gde radi kao - spremačica.Iako je to ...

Loading the player...