RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

POLAKO I OPREZNO: Srpski policajci radiće u Grčkoj tokom turističke sezone!

Direktor policije Srbije i Grčke, Vladimir Rebić i Konstantinos Cuvalas razgovarali su danas o saradnji policije dve zemlje u turističkoj sezoni, koja predviđa odlazak srpskih policajaca u Grčku.

Predviđeno je da srpski policajci u Grčkoj sa tamošnjom policijom rade na prevenciji krivičnih dela, poput trgovine ljudima, narkoticima, prevara, krađa i drugih imovinskih delikata, kojima građani Srbije mogu biti oštećeni.


"Srbija ovakvu vrstu saradnje već ima sa policijama Crne Gore i Hrvatske. Aktivnosti koje su u okviru tih saradnji preduzete dale su dobre rezultate i smatramo da je ovo dobra prilika da i sa Grčkom uspostavimo takav način saradnje", rekao je Rebić i dodao da će ta saradnja biti definisana Protokolom o zajedničkoj saradnji tokom turističke sezone Srbije i Grčke.

Kako je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Rebić i Cuvalas ocenili su i da je celokupna saradnja policija dve zemlje dobra, ali da postoji prostora za njenim unapređenjem u oblasti borbe protiv terorizma, ilegalnih migracija, organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Rebić je najavio i da će krajem maja i početkom juna biti organzovana studijska poseta policajaca iz Grčke, koji će imati priliku da se upoznaju i ostvare konkretne kontakte u cilju razmene informacija i brze i efikasne saradnje sa srpskim kolegama, pre svega u oblasti borbe protiv terorizma.

Po pitanju ilegalnih migracija, Rebić i Cuvalas su se složili da treba nastaviti sa aktivnostima koje omogućavaju adekvatnu borbu protiv ilegalnih migracija, u cilju osiguranja bezbednosti građana i jedne i druge države, uz poštovanje ljudskih prava migranata.

Cuvalas je ocenio današnji sastanak kao "početak iskrene, direktne saradnje" čiji je cilj veću efikasnost srpske i grčke policije i veća bezbednost građana dve zemlje.

Cuvalas je rekao da je sa direktorom Rebićem razgovarao i o modalitetima unapređenja saradnje u borbi protiv različitih vidova kriminala, u skladu sa bezbednosnim izazovima sa kojima se susreću dve države.

Prema njegovim rečima, grčka policija je spremna da podeli znanje i iskustvo sa srpskim kolegama kroz edukativne programe, razmenu informacija i sve ostalo što može da doprinese većoj bezbednosti građana dve države.

Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1
 
19.05.2017 14:43

 

Pročitajte još i ...

SVE TAJNE (CRVENIH BERETKI): Kako su Legija i Zmija preuzeli JSO! SVE TAJNE (CRVENIH BERETKI): Kako su Legija i Zmija preuzeli JSO!

Posle potpisivanja "Dejtonskog sporazuma", koji je zaustavio rat u BiH, "Jedinica za specijalne operacije" popunjava se ljudima sumnjive prošlosti i oprema najmodernijim naoružanjem.Da li je neko očekivao sukobe na Kosovu?Nakon ...

Marauders (2016) sa prevodom Marauders (2016) sa prevodom

Opis filmaFBI agent juri skrivenu grupu elitnih pljačkaša banke, pa otkriva kako se iza pljačke nalaze i drugi motivi.InformacijeReziser: Steven C. MillerGlumci: Bruce Willis, Christopher Meloni, Dave Bautista, Adrian GrenierDatum: 01. ...

IT (2016) sa prevodom IT (2016) sa prevodom

Opis filmaMike Regan ima sve što je mogao ikada poželeti. On je vlasnik kompanije koja je na putu da zauvek promeni lizing leta avionom.Ali njegov odnos sa najbližim savetnikom se kvari, i ...

Loading the player...