RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Ponašanje ministra kulture - slao novinarku na KONKURS LEPOTE

NEDOPUSTIVO PONAŠANJE MINISTRA Nije imao odgovor na pitanje pa novinarku slao na KONKURS LEPOTE


Ministar kulture Vladan Vukosavljević nije imao odgovor na pitanje novinarke N1 Minje Miletić o spornom konkursu svog ministarstva, pa je pokušao da se izvuče koristeći nedopustivu mizoginiju.

U jutarnjem programu televizije N1, gde je Vukosavljević bio gost, jedna od tema bio je konkurs Ministarstva kulture za televizijske projekte. Na pitanje Miletićeve zašto su baš firme GFC d. o. o. i „Esentis“ dobile ukupno 8,6 miliona dinara na konkursu, ministar se naljutio i rekao da “nema vremena ni živaca da citira objašnjenja i da će ona biti dostavljena medijima u toku dana”.

Miletićeva je tada nastavila da insistira da ministar odgovori. Pitala ga je da kaže da li su reference učesnika konkursa važan kriterijum da bi projekat prošao.


- Strogo formalno gledano, reference nisu na našim konkursima uslov za dodelu sredstava, ali sigurno mogu da imaju uticaj na članove komisije da pažljivije pogledaju neki projekat i da obrate pažnju na finese - rekao je Vukosavljević.

Novinarka je onda pitala da li je u redu da firma koja je dobila posao kao referencu navede to što je snimatelj budućeg projekta svojevremeno dobio nagradu Zlatna vrata, iako u to vreme firma nije ni postojala.

- To bi bilo isto kao kada bi gospodin Tasovac, vaš prethodnik, rekao da je u njegovom mandatu otvoren Narodni muzej - rekla je voditeljka, a ministar uzvratio:

- Da, ali tu bi bila reč o materijalnim greškama - rekao je on i zatim dodao nešto nedopustivo:

- Zamislite vi se prijavite na neki konkurs za nešto, za neki konkurs lepote, na primer, i navedete da ste radili kao novinarka na N1. Da li je činjenica da ste radili kao novinar na N1 bitna za ocenu komisije kako vi izgledate na nekom podijumu? Složićemo se da ne. Ali takva informacija, malo simplifikujem, može da utiče da se procenjuju ličnost i karakter - istakao je minsitar.

Miletićeva ga je potom pitala da li bi isti primer iskoristio i da je na njenom mestu bio muški voditelj.

- Naveo bih. Mislite da je nekorektan primer, postoje konkursi za lepotu, nisam ih ja napravio.

- To će gledaoci da procene.


- I rekao sam “na primer”.

Nakon emisije Minja Miletić za “Blic” je izjavila da u razgovoru sa ministrom kulture nema mesta takvim temama.

- Ne podržavam takav način komunikacije sa novinarima, ali to nije prvi put, a nažalost, mislim ni poslednji. Sigurna sam da ministar nije mislio ništa loše, ali kontekst u kome mi se obratio nije korektan. Posebno nema mesta da takve komentare daje član Vlade. Želim da verujem da se ministar Vukosavljević samo nespretno izrazio i nije imao uvredljivu nameru - rekla je Miletićeva za “Blic”.

Izvor: Blic.rs / Foto: Blic, RAS Srbija, Z. Lončarević, Dušan Milenković

 
08.08.2018 05:07

 

Pročitajte još i ...

OTKRIVAMO: Stefanović LAŽE, niko nije prinuđen da dođe na protest OTKRIVAMO: Stefanović LAŽE, niko nije prinuđen da dođe na protest

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović optužio je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da je izneo „bezočnu laž“ kada je rekao da su zaposleni u šabačkoj Gradskoj upravi „prinuđeni“ da učestvuju ...

Galaxy Tab S5e Galaxy Tab S5e

Kompanija "Samsung" predstavila je "Galaxy Tab S5e" - tanji, lakši i promišljeno dizajniran tablet sa brojnim pametnim funkcijama.Sa ekranom od 10,5 inča i velikim kapacitetom baterije, "Galaxy Tab S5e" pažljivo je ...

SVI SU ISTI! Novi savetnik premijerke bivši portparol LDP SVI SU ISTI! Novi savetnik premijerke bivši portparol LDP

Nekadašnji portparol i predsednik beogradskog odbora "Liberalno-demokratske partije" Mladen Bašić od ponedeljka, 18. februara, novi je savetnik za medije premijerke Ane Brnabić, potvrđeno je "Danas"-u u njenom kabinetu.On je došao na ...

Loading the player...