RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

Popović imun na istragu u slučaju MINEL, tužilaštvu kriva policija

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović doveo do stečaja privatizovanu fabriku „Minel Transformatori“ čime je stotine ljudi ostalo bez posla, ali još nije pozvan na odgovornost.


Novinari KRIK-a i OCCRP-a (Projekat za prijavljivanje organizovanog kriminala i korupcije) pronašli su dokumenta koja otkrivaju na koje je načine Popović prekršio ugovor o privatizaciji „Minel Transformatora“, a koja pokazuju da „dok je ta kompanija tonula ka bankrotu, kompanije koje su vlasnički povezane sa Popovićem sklapale su poslove sa tom fabrikom“.

Kada su računi kompanije blokirani zbog nagomilanog duga, Popović je, kako se navodi, izašao iz vlasništva.

„Iako se ugovorom obavezao da investira sedam miliona evra u proizvodnju, Popović to nije učinio, već je firmu zadužio.

Nije uplaćivao ni doprinose radnicima, niti isplaćivao dividende malim akcionarima“, piše KRIK.


Navedeno je da je Popović pokušao je da kao investiciju predstavi to što vlasništvo nad dve hale za proizvodnju iz jedne od sestrinskih „Minel“ firmi prebacio na „Minel Transformatore“ i da se, takodje, ugovorom obavezao da će kompanija održati nivo proizvodnje električnih transformatora najmanje četiri godine, a da je u periodu od 2009. do 2012. godine proizvodnja je opala za 77 odsto.

„Iako dokumenta Agencije za privatizaciju pokazuju da je Popović isplaćivao plate radnicima, on im nije u potpunosti uplaćivao penziono osiguranje.

Na ovaj način, tokom njegovog upravljanja firmom, napravljen je dug prema PIO fondu od oko 840.000 evra“, piše KRIK.

Te mreža je podsetila i da su radnici „Minel Transformatora“ pre sedam godina podneli krivičnu prijavu protiv Popovića za zloupotrebe u privatizaciji, ali da tužilaštvo još nije pokrenulo istragu, iako Agencija za borbu protiv korupcije na tome insistira.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
12.02.2019 04:12

 

Pročitajte još i ...

Tragičan kraj kralja narodne muzike Tragičan kraj kralja narodne muzike

– To je jako tužna vest, velika tragedija. Da jedan zaista kralj narodne muzike završi tako.To je veliki gubitak za umetnost – rekao je u izjavi Danasu Bora Đorđević, frontmen ...

SRBISTAN! Babićev vozač optužen za blaže delo i NEĆE BITI ISTRAGE?! SRBISTAN! Babićev vozač optužen za blaže delo i NEĆE BITI ISTRAGE?!

Vozač S.D, koji je upravljao vozilom koje je izazvalo saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula jedna osoba, a pet teže ili lakše povređeno, po svemu ...

(FOTO): Deo Koridora 10 propao pre otvaranja! (FOTO): Deo Koridora 10 propao pre otvaranja!

Na samom ulazu na deonicu budućeg Koridora 10 od Niša ka Pirotu, koja još nije ni otvorena, asfalt je popucao, pa krpljen.Na saobraćajnici su sada radnici koji ispituju tlo i ...

Loading the player...