RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

PORTPAROL LUDILA! Vulin: Uskoro se neće sećati cene goriva, tražiće ostavke

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da su protesti zbog visoke cene goriva ista akcija koja je sprovedena u Ukrajini 2013. godine "Automajdan" i da se za nekoliko dana niko neće sećati cene goriva, već će tražiti ostavku "Vlade Srbije" i predsednika.


"Za nekoliko dana se više niko neće sećati goriva, imaćete zahteve za ostavku "Vlade", predsednika republike, niko se neće sećati zašto je počelo", rekao je Vulin za dnevni list "Alo".

On je rekao da policija u Srbiji neće praviti nikakve kordone, da će voditi računa o poštovanju zakona, "ali neće nikoga ni na koji način da ugrožava jer pokazuje maksimalno strpljenje i pribranost".

Vulin je rekao da će doći do "medijske koalicije" koja će ići na rušenje.

On je kazao da će se kao simbol protesta pojaviti fotografija devojke koja vozaču kamiona daje cvet, poput fotografija u Ukrajini, Rumuniji i Slovačkoj.

"Koriste potpuno iste metode. Ne možete očekivati da se isto to dešava u Srbiji, a da posledice ne budu iste kao na Majdanu, gde je umalo izbio građanski rat", rekao je Vulin.
Ružić: U Srbiji nije moguć ukrajinski scenarioMinistar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić ocenio je danas da protesti zbog povećanja cene goriva nisu pitanje socijalne dimenzije, već politizacija jedne teme, ali da je "Vlada Srbije" spremna da razgovara.

"Vlada i nadležni su uvek bili spremni da razgovaraju na civilizovan način. Ovo nije pitanje socijalne dimenzije, već politizacije jedne teme.

Vlada je iskazala spremnost da se o toj temi razgovara. Ali ne može se razgovarati sa ulice", rekao je Ružić za "Radio-televiziju Srbije".

On je, govoreći o protestima, rekao da su oni "paradoks, licemerje, nezakonsko delovanje" i da "to nije građanska neposlušnost, nego građanska neodgovornost".

Ružić je kazao da u Srbiji "nije moguć ukrajinski scenario".
Drecun: Protesti ugrožavaju zdravlje, privredu, turizam i važne odluke


Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da protesti zbog visoke cene goriva ugrožavaju privredu, turizam i građane slabog zdravlja, ali i da predstavljaju pokušaj destabilizacije Vlade Srbije uoči donošenja važnih odluka među kojima možda i o Kosovu.

"Ovo je završno testiranje za unutrašnji pritisak na vlasti za destabilizaciju, kada se bude ozbiljno odlučivalo", rekao je Drecun za "Radio televiziju Srbije".

On je ocenio da je ponašanjem Prištine obustavljen dijalog sa Beogradom u Briselu i da izjave koje stižu sa albanske strane nisu ohrabrujuće. 

Drecun je rekao da Priština otvara nove teme i ne sprovodi dogovor o "Zajednici srpskih opština" (ZSO) i dodao da uskoro ističe rok od tri meseca za pravljenje Statuta "ZSO", koji je Brisel dao Prištini.

On je naveo da se u medijima pominje izvesna međunarodna mirovna konferencija za rešavanje pitanje Kosova i da misli da se Priština priprema za tako nešto.

Drecun je ocenio da bi to i za Srbiju bilo dobro rešenje, jer bi u međunarodnu konferenciju pored SAD, za koje on misli da pokušavaju da se uključe u dijalog Beograda i Prištine, morala da se uključi i Rusija.

"Otvara se snažna politička borba šta će se desiti sa kosovskim problemom u EU", ocenio je Drecun.
Izvor: Beta.rs / Foto: Tanjug.rs - Ministarstvo odbrane, Tanjug.rs - Sava Radovanović
 
12.06.2018 05:27

 

Pročitajte još i ...

Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE Političko - policijska inkvizicija u Srbiji: UNUTRAŠNJI NEPRIJATELJI SRBIJE

Sve češće se na političkoj sceni Srbije u parlamentu i radu poliitčkih partija, u na vlasti i tabloidima koriste izrazi „izdajnik“, “strani plaćenik“ ili se u bezbednom sektoru Srbije (službe ...

NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?! NOVA AFERA NA POMOLU: šta je to Zorana potpisala sa Amerikancima?!

Organizacija "Transparentnost Srbija" (TS) je ukazala da je nejasna pravna priroda sporazuma koji "Vlada Srbije" danas potpisuje sa američkom kompanijom "Behtel" i da li je usklađen sa "Zakonom o javnim ...

CIRKUS! Imao sam nesrećno detinjstvo, morao sam i u školu da idem CIRKUS! Imao sam nesrećno detinjstvo, morao sam i u školu da idem

Iskreno sirov, kakvim ga je sam Gospod dao, on nikad nije krio visoko mišljenje o sebi: „Rođen sam na Sretenje, veliki ljudi se rađaju na velike crkvene praznike.“ ("Kurir", 16. ...

Loading the player...