RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Povratak na klasiku: Predstavljen novi Apple Mac Pro FOTO

Priznavši da je Mac Pro iz 2013. godine bio loš, Apple je još ranije obećao da će sledeća verzija predstavljati povratak modularnijim računarima.

A ona je upravo predstavljena na Apple Worldwide Developers konferenciji, u San Hozeu u Kaliforniji.

Tamo je zvanično predstavljen potpuno novi redizajnirani Apple Mac Pro.


Iako novog dizajna, Mac Pro 2019 predstavlja svojevrsni povratak na Appleov klasični izgled.

Njegovu unutrašnjost odlikuje fleksibilnost i modularnost, a upravo to su bile najslabije tačake odlazećeg modela.

Računar je opremljen novim Intel Xeon procesorom, koji ima i do 28 jezgara, snage do 300W, kao i naprednim sistemom hlađenja koji mu omogućava konstantan rad, bez ograničenja.

Sistemska memorija je proširiva do maksimalnih 1.5 TB. Računar odlikuje i osam internih PCI Express slotova, od kojih su četiri dvostruka.

Dva USB-C i dva USB-A porta nalaze se sa prednje strane, a jedan USB-C port sa zadnje.

Uz novi Mac Pro, Apple je predstavio i MPX modul - PCIe karticu koja se sastoji od dve grafičke kartice, ima sopstveni hladnjak (heatsink), kao i Thunderbolt 3 konektor za dodatno povezivanje.

Apple ističe da upravo Thunderbolt 3 omogućava povezivanje sa AMD Radeon Pro Vega 2 ili Radeon Pro Vega 2 Duo grafičkim kartama, prenosi The Verge.

Osim glavne zvezde događaja - novog računara Mac Pro, tehnološki gigant iz Kupretina večeras je predstavio i nove operativne sisteme: iPadOS - namenjenog popularnom Appleovom tabletu, zatim novi iOS 13 operativni sistem za iPhone i najavio novu softversku platformu za pametne sataove pod imenom watchOS 6.

Izvor: B92.net / Foto: Gettyimages - Justin Sullivan
 
04.06.2019 07:00

 

Pročitajte još i ...

Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji

Laptop koji sadrži šest najopasnijih malvera – WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig i DarkTequila – i koji se prodaje kao umetničko delo pod nazivom “The Persistence of Chaos“.Pojavio se 16. ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Loading the player...