RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

PRPA BATO! Krivične prijave zbog imovine protiv 15 funkcionera

"Agencija za borbu protiv korupcije" podnela je u 2017. godini krivične prijave zbog neprijavljivanja imovine protiv 15 funkcionera, sve u decembru, preneo je "Centar za istraživačko novinarstvo Srbije" (CINS).

Pet prijava se odnosi na sadašnje ili bivše predsednike opština, a ostale su protiv sudija, direktora javnih preduzeća i ustanova i drugih funkcionera.

"Agencija" je tako člana "Skupštine društva hotela Slavija" Ranka Vujovića prijavila za period dok je bio član "Skupštine privrednog društva Dipos", državnog preduzeća za izdavanje nekretnina.

Vujović je za "CINS" rekao da nije ni znao da treba da prijavi imovinu koju ima u Crnoj Gori, te da nije bio upoznat sa "Zakonom o Agenciji" jer je doselio u Beograd tek 2010. godine.

Tokom 2015. i 2016. godine, "Agencija" je Vujoviću izrekla svoju najblažu meru - meru upozorenja - zbog neblagovremenog podnošenja izveštaja o imovini i prihodima, a izveštaje je podnela "Poreskoj upravi" i "Tužilaštvu za organizovani kriminal"."Poreska uprava" je beogradskom "Prekršajnom sudu" podnela zahtev za pokretanje postupka, dok je "Tužilaštvo za organizovani kriminal" izveštaj prosledilo "Prvom osnovnom tužilaštvu" u Beogradu.

Krivične prijave "Agencija" je u 2017. godini podnela i protiv nekadašnjeg sudije i predsednika "Višeg suda" u Šapcu Gojka Lazareva i protiv nekadašnjeg sudije i predsednika "Privrednog suda" u Zaječaru Gorana Krstića.

Lazarev i Krstić su još 2016. dospeli u žižu javnosti jer su uhapšeni kao osumnjičeni za kršenje drugih zakona.

Protiv obojice se postupak vodi pred Posebnim odeljenjem "Višeg suda" u Beogradu.

Čak osmoro od 15 funkcionera s krivičnom prijavom iz decembra 2017. i ranije su se oglušili o "Zakon o Agenciji", neki i više puta.

Među njima je bivši vršilac dužnosti pomoćnika ministra u "Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja" Zoran Lazarević.

Pre krivične prijave dobio je meru upozorenja, a u oktobru meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona.

Od početka 2010. godine do kraja 2017. godine "Agencija" je podnela 77 krivičnih prijava protiv funkcionera.

Od 47 okončanih slučajeva, tužilaštva su odbacila 31 prijavu, a prema trenutno dostupnim informacijama nije poznato da li su svi pravosnažno okončani, naveo je "CINS".
Izvor: Beta.rs / Foto: TV N1 - Screenshot
 
14.02.2018 14:31

 

Pročitajte još i ...

PLJAČKA: Firma koju je doveo Nenad Popović iznosi pare iz Srbije! PLJAČKA: Firma koju je doveo Nenad Popović iznosi pare iz Srbije!

Ćutanje ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović na tvrdnje da "Yandex.taxi" iznosi novac građana iz Srbije u Holandiju građani i kompanija "CarGo" shvataju kao dodatnu potvrdu, za koje smo ranije izneli dokaze, saopštio je ...

PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Srbiju napustilo 10 hiljada lekara! PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Srbiju napustilo 10 hiljada lekara!

Prema statističkim podacima oko 10.000 lekara otišlo je na rad u inostranstvo iz Srbije u proteklih 20 godina."Lekarska komora Srbije" oko 800 lekara godišnje izda sertifikat dobre prakse, koji je ...

SAZNAJEMO: Mala elektrana se mesecima gradi BEZ DOZVOLE, inspekcija je (blagonaklona) SAZNAJEMO: Mala elektrana se mesecima gradi BEZ DOZVOLE, inspekcija je (blagonaklona)

Srbija ima obavezu da do 2020. godine 27 odsto električne energije proizvodi iz obnovljivih izvora energije.Tu kvotu je postavila "Evropska energetska zajednica" i upravo je to razlog zbog kojeg država ...

Loading the player...