RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Samsung najavio novu Galaxy A seriju

Kompanija Samsung najavila je novu Galaxy A seriju, plasirajući na tržište dva nova pametna telefona A50 i A30 sa inovacijama koje će biti implementirane u celu industriju, počevši od srednje kategorije uređaja.

Galaxy A50 poseduje 6,4- inčni Infinity-U super AMOLED ekran,1080×2340 piksela rezolucije. Uređaj dolazi sa Android 9.0 operativnim sistemom.


Što se tiče procesora ima Exynos 9610 Octa (10 nm) Octa-core (4×2.3 GHz Cortex-A73 & 4×1.6 GHz Cortex-A53) dok je GPU Mali-G72 MP3. Novi A50 dolazi sa baterijom od 4000 mAh.

Na poleđini ima tri kamere od 25 MP, 8 MP i 5 MP, dok se napred nalazi jedna kamera od 25 MP koja ima opciju Selfie Focus uz pomoć koje korisnik može da suptilno zamuti detalje iz pozadine.

Uz funkciju “inteligentni prekidač”, kamera sada može da identifikuje i predloži kada je potrebno da se koristi program rada sa širokim objektivom.

Glavna kamera od 25 MP snima jasne fotografije i na dnevnoj svetlosti i noću, a u kombinaciji sa dubinskim objektivom, nudi Live Focus koji omogućava da korisnik izabere šta želi da naglasi.

Funkcije AI kamere kao što je Optimizer omogućava da se prepozna i optimizuje 20 različitih scena dok Flaw Detection registruje nedostatke i greške.

Bixby Vision funkcija koristi kameru i veštačku inteligenciju (AI) pružajući podršku korisniku pri kupovini na internetu, prevođenju tekstuelnih sadržaja i pronalasku neophodnih informacija koje su mu potrebne.


Model poseduje funkciju otključavanja pomoću skeniranja otiska prsta na ekranu, a dostupan je u četiri boje crnoj, beloj, plavoj i koralnoj.

Galaxy A30 takođe poseduje bateriju od 4.000 mAh, sa brzim punjenjem, kao i Super AMOLED Infinity-U ekran od 6,4 inča, rezolucije 1080×2340 piksela.

Uređaj poseduje Exynos 7885 Octa (14 nm) Octa-core (2×2.2 GHz Cortex-A73 & 6×1.6 GHz Cortex-A53) CPU, dok je Mali-G71 GPU. Model A30 poseduje dve zadnje kamere od 16 MP i 5 MP koja ima i ultraširoki objektiv.

Sa prednje strane nalazi se jedna kamera od 16 MP. Uređaju koji se otključava otiskom prsta na njegovoj poleđini, te kao i njegov kolega iz A serije A50 takođe dolazi sa Android 9.0 operativnim sistemom.

Izvor: PR promo / Foto: PR promo
 
28.02.2019 05:55

 

Pročitajte još i ...

Šta kada padne Google? Šta kada padne Google?

Korisnici su tokom vikenda imali problema sa pristupanjem Google servisima.Pojedinima nisu radile internet pretrage, nisu mogli da pristupe YouTube videima u nedelju, ali u problematičnijim slučajevima, nisu bili u mogućnosti ...

U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji U junu stižu EMUI 9 ažuriranja za brojne starije Huawei telefone u Srbiji

Prema podacima prikupljenim 3. juna 2019. godine, preko 80 miliona korisnika je ažuriralo softver sa verzije EMUI 8.X na verziju EMUI 9 na globalnom nivou, i taj broj nastavlja da ...

Zvanično ugašen BlackBerry Messenger Zvanično ugašen BlackBerry Messenger

Pre nego što su se pojavile aplikacije kao što su WhatsApp i iMessage, BlackBerry Messenger (poznat i kao BBM) bio je jedan od najpopularnijih messenger servisa.To je zato što je ...

Loading the player...