RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

SAZNAJEMO: Netanjahu pohvalio Trampovu (smelu odluku) o ambasadi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pohvalio je "smelu odluku" američkog predsednika Donalda Trampa da premesti ambasadu SAD u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, prilikom dočeka delegacije te zemlje koja je došla na otvaranje ambasade.


Netanjahu je u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela priredio ceremoniju za američku delegaciju koju predvode Trampova ćerka Ivanka i njen muž Džared Kušner, oboje savetnici u "Beloj kući", a ceremonija otvaranja nove ambasade biće održana u ponedeljak, navodi "Asošiejted pres".

Palestinci koji Jerusalim smatraju glavnim gradom svoje buduće države, prekinuli su odnose s "Belom kućom", gnevni zbog tog poteza SAD.

Današnjoj ceremoniji nisu prisustvovali predstavnici desetina evropskih zemalja, dok je Netanjahu istakao da je premeštanje ambasade "pravi potez".

Naveo je da je Jerusalim hiljadama godina prestonica Jevreja i da će u svakom eventualnom mirovnom sporazumu biti naveden kao glavni grad Izraela.Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da će premeštanje ambasade "olakšati" postizanje mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca i da taj potez SAD predstavlja "priznanje realnosti".

"Ako niste spremni da priznate da je Jerusalim glavni grad Izraela i da tamo treba da bude ambasada SAD, onda ste na potpuno drugoj talasnoj dužini", rekao je Bolton za televiziju "ABC".

Dodao je da "priznanje stvarnosti uvek povećava šanse za mir".
Izvor: Beta.rs / Foto: Reuters.com - Amir Cohen
 
14.05.2018 04:12

 

Pročitajte još i ...

SINDIKATI PKB-a: Imamo 17000 hektara zemlje, 17000 grla stoke, 700 kilometara kanalske mreže! SINDIKATI PKB-a: Imamo 17000 hektara zemlje, 17000 grla stoke, 700 kilometara kanalske mreže!

Imovina "Poljoprivredne korporacije Beograd" treći put se nudi na prodaju.Novi vlasnik dobiće nešto više od 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, ali i dug kombinata od 81 milion evra.U "Ministarstvo privrede" stigla ...

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5 EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO: Dodik prijateljici Jasni poklonio dva stana, poslovni prostor, Q5

Da ne bude da uvijek kritikujemo Milorada Dodika. Ima tu mjesta i za pohvale.Veoma je galantan prema svojim bliskim prijateljicama, odreda plavušama.Tako je, jednoj od njih, dugogodišnjoj prijateljici Jasni Popović poklonio u ...

KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije! KORUPCIJA: Firma rođenog brata premijerke pravi DINA kartice obavezne sa sve građane Srbije!

Kako je "SNS" pljačku građana digao na državni nivo.Izradu "Dina" kartica (koja je od juče obavezna) vrši firma „Čip kard“ iza koje stoji firma „Aseko“.U kojoj je direktor Igor Brnabić ...

Loading the player...