RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

SAZNAJEMO: Netanjahu pohvalio Trampovu (smelu odluku) o ambasadi

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pohvalio je "smelu odluku" američkog predsednika Donalda Trampa da premesti ambasadu SAD u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim, prilikom dočeka delegacije te zemlje koja je došla na otvaranje ambasade.


Netanjahu je u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela priredio ceremoniju za američku delegaciju koju predvode Trampova ćerka Ivanka i njen muž Džared Kušner, oboje savetnici u "Beloj kući", a ceremonija otvaranja nove ambasade biće održana u ponedeljak, navodi "Asošiejted pres".

Palestinci koji Jerusalim smatraju glavnim gradom svoje buduće države, prekinuli su odnose s "Belom kućom", gnevni zbog tog poteza SAD.

Današnjoj ceremoniji nisu prisustvovali predstavnici desetina evropskih zemalja, dok je Netanjahu istakao da je premeštanje ambasade "pravi potez".

Naveo je da je Jerusalim hiljadama godina prestonica Jevreja i da će u svakom eventualnom mirovnom sporazumu biti naveden kao glavni grad Izraela.Savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je da će premeštanje ambasade "olakšati" postizanje mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca i da taj potez SAD predstavlja "priznanje realnosti".

"Ako niste spremni da priznate da je Jerusalim glavni grad Izraela i da tamo treba da bude ambasada SAD, onda ste na potpuno drugoj talasnoj dužini", rekao je Bolton za televiziju "ABC".

Dodao je da "priznanje stvarnosti uvek povećava šanse za mir".
Izvor: Beta.rs / Foto: Reuters.com - Amir Cohen
 
14.05.2018 04:12

 

Pročitajte još i ...

SAZNAJEMO: Đina Haspel izabrana za novu šeficu CIA SAZNAJEMO: Đina Haspel izabrana za novu šeficu CIA

Američki "Senat" potvrdio je danas izbor Đine Haspel za novu šeficu "Centralne obaveštajne agencije" (CIA) posle procesa nominacije koji je ponovo otvorio emotivnu debatu o surovim tehnikama ispitivanja osumnjičenih u ...

OTKRIVAMO: SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda OTKRIVAMO: SAD upozoravaju na sankcije zbog nemačko-ruskog gasovoda

Projekat izgradnje gasovoda između Rusije i Nemačke može dovesti do uvođenja američkih sankcija zbog zabrinutosti za bezbednost, rekla je visoka zvaničnica "Stejt departmenta" Sandra Oudkirk.Američka zvaničnica je rekla da se SAD ...

KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu! KAJL SKAT: Ne postoji plan Zapada o Kosovu!

Ne postoji plan Zapada o Kosovu, nema koordinisanog predloga članica "Kvinte" i ne postoji plan u jedanaest tačaka, izajvio je za "Blic" američki ambasador u Beogradu, Kajl Skat."Blic" piše da ...

Loading the player...