RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

SAZNAJEMO: SAD žele da privatizuju Međunarodnu svemirsku stanicu?

Može li "Međunarodna svemirska stanica" (ISS) da postane privatna kompanija kao što želi "Bela kuća", koja je saopštila da ne želi da još dugo finansira skupi program agencije "NASA", piše "Vašington post".

Cilj im je da se svemirska stanica koja se nalazi u niskoj Zemljinoj orbiti privatizuje.

Ovom stanicom upravlja američka svemirska agencija, a razvijena je zajedno s ruskom svemirskom agencijom.

"ISS" služi međunarodnoj posadi, posebno u saradnji sa evropskom, japanskom i kanadskom svemirskom agencijom za razvoj naučnih istraživanja u svemiru.

Odluka o okončanju direktne federalne podrške "ISS" - u do 2025. godine ne znači da će sama stanica biti povučena iz orbite u tom trenutku.

Moguće je da će ona nastavi rad u sklopu nekog budućeg komercijalnog angažmana, piše u internom dokumentu "NASA", prenosi list."NASA" će razvijati svoja međunarodna i komercijalna partnerstva sledećih sedam godina kako bi obezbedila stalnu prisustvo i pristup ljudi u nisku Zemljinu orbitu, nastavlja se u tom dokumentu.

"NASA" je započela "outsourcing" nekih operacija, posebno letova dostave koje su do sada izvršavali "Space X" i "Orbital ATK". Ta se tendencija pojačala tokom mandata Baraka Obame.

Izgleda da se radi o nedavnoj odluci, jer, kako podseća "Vašington post", Sjedinjene Države su već potrošile oko 100 milijardi dolara za lansiranje i troškove funkcionisanja orbitalne stanice.
Izvor: Hina / Foto: NASA
 
13.02.2018 08:05

 

Pročitajte još i ...

SAZNAJEMO: Očekujte još urušavanja, napravljena je OGROMNA greška! SAZNAJEMO: Očekujte još urušavanja, napravljena je OGROMNA greška!

Potporni zid koji se juče delimično srušio na "Koridoru 10", na deonici Gornje Polje – Caričina Dolina, ispred tunela Predejane, danas je ceo pao.Potporni zid je, kako su kazali iz ...

(FOTO) DO KRAJA RASKRINKANA! Imamo transfer blama od tvitova Ane Brnabić (FOTO) DO KRAJA RASKRINKANA! Imamo transfer blama od tvitova Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije, ili bar osoba koja bi trebala da obavlja tu funkciju, konačno se oglasila – i to na "tviteru".Ona je naime replicirala na poruku Vuka Jeremića i blago ...

OTKRIVAMO: Vučićeva poseta Kosmetu biće novi rijaliti, Srbi na KiM mu ne veruju ništa! OTKRIVAMO: Vučićeva poseta Kosmetu biće novi rijaliti, Srbi na KiM mu ne veruju ništa!

Najavljeni dolazak Aleksandra Vučića na Kosovo predstavljaće samo novi rijaliti, od kojeg Srbi ne očekuju ništa, tvrdi predsednica "Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije" Rada Trajković i napominje da ...

Loading the player...