RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

SLAŽE ČIM ZINE! VESIĆ: Beograd jeste zaradio 30 miliona evra tokom praznika

Gradski menadžer Goran Vesić ponovio je da je tokom novogodišnjih praznika oko (130.000 turista) posetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko (30 miliona evra).

Podsetimo, nedavno je predsednik "Skupštine grada" Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je netačna tvrdnja da je glavni grad imao prihod od (30 miliona evra) od posete oko (100.000 stranih turista) tokom novogodišnjih praznika, već da je to ukupan novac koji je ostavljen u turističkim i trgovinskim objektima.

Vesić je za "Radio-televiziju Srbije" kazao da je godišnja zarada od turista oko (800 miliona evra) i da se broj turista svake godine povećava za oko (20 odsto).Prema njegovim rečima, turizam je za Beograd najznačajnija privredna grana.
"Živimo kao grad od turizma", kazao je Vesić.
Normalizacija saobraćaja na "Brankovom mostu" (12. februara)


Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je kazao da se puštanje za saobraćaj još jedne trake na "Brankovom mostu" očekuje (12. februara), čime će saobraćaj na tom mostu potpuno biti normalizovan.  

Vesić je kazao da će ove godine početi rekonstrukcija "Trga republike", Nušićeve ulice, nastavak širenja pešačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša.  

"Ove godine (u Kneza Miloša) očekuje nas rekonstrukcija trotoara, sledeće godine gradićemo podzemni parking ispod cele ulice", kazao je Vesić.  

Dodao je da uređenje očekuje ceo potez od Ruzveltove do Kalemegdana.
Tunel koji će povezivati Savu i Dunav


Vesić je najavio raspisivanje tendera za tunel koji će povezati Savu i Dunav.  

"Tunel će početi negde kod sadašnje autobuske stanice u Savskoj i završavati se kod Pančevačkog mosta", kazao je Vesić.
Izvor: Beta.rs / Foto: Tanjug.rs - Filip Krainčanić
 
12.01.2018 10:41

 

Pročitajte još i ...

DENIS KIF: Kremlj imao i motiv i sredstva za napad na Skripalja DENIS KIF: Kremlj imao i motiv i sredstva za napad na Skripalja

Britanski ambasador u Srbiji Denis Kif izjavio je da trovanje bivšeg špijuna u Velikoj Britaniji nije prvi put da se Rusija brutalno obračunava s neistomišljenicima i krši međunarodno pravo."Od trovanja ...

OTKRIVAMO: EU izuzeta od američkih uvoznih taksi OTKRIVAMO: EU izuzeta od američkih uvoznih taksi

"Evropska unija" i više drugih zemalja za sada su izuzete od taksi na uvoz čelika i aluminijuma u "SAD", rekao je američki predstavnik za trgovinu Robert Lajthajzer."Tu su zemlje "NAFTA", ...

SAZNAJEMO: Usvojen Zakon o strancima, BIA vrši bezbednosnu proveru! SAZNAJEMO: Usvojen Zakon o strancima, BIA vrši bezbednosnu proveru!

Skupština Srbije izglasala je "Zakon o strancima" čiji je cilj utvrđivanje prava i obaveza stranih državljana u Srbiji.Zakonom se uređuju uslovi za ulazak kretanje i boravak i vraćanje stranaca, kao ...

Loading the player...