RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

ŠOK Vladimir Orlić u Skupštini lobira za jednu privatnu firmu?!

Vladimir Orlić, jedan od mlađih Vučićevih „specijalaca“ za blaćenje i napade na opoziciju, po svemu sudeći ima i „honorani posao“.


Čini se da ovaj mladi naprednjak sa beogradske Čukarice dobija „u koverti“ sredstva da bi lobirao za interese jednog domaćem preduzeća u privatnom vlasništvu!

Opštinsko veće Paraćina zvaničnim dopisom traži od Agencije za borbu protiv korupcije da ustanovi da li ima sukoba interesa u istupima poslanika "SNS" Aleksandra Markovića i Vladimira Orlića u parlamentu Srbije, kao i odbornika "SNS" u Skupštini opštine Paraćin Milana Ilića i Radiše Savića.

U dopisu se ističe da je Ilić istovremeno zakonski zastupnik preduzeća "Eurolajn", odbornik u skupštini opštine Paraćin i poverenik "SNS" za Paraćin, Savić je odbornik i većinski vlasnik preduzeća "Eurolajn".

Dalje se objašnjava da je preduzeće "Eurolajn", koje se bavi prevozom, ranije dobijalo opštinske subvencije za prevoz starijih lica, ali da su ta sredstva preusmerena na na projekte rekonstrukcije bolnice i izgradnje sistema odbrane od poplava na reci Crnici.

Međutim, kako se ističe, zbog toga je Opštinska uprava izložena pokušaju nedozvoljenog uticaja, kroz plaćene objave na društvenim mrežama i na zvaničnom sajtu "Eurolajna".

Ističu se i drugi primeri „nedozvoljenog uticaja“ poput peticije za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora, bez zakonskog utemeljenja.

U dopisu se pita i da li su narodni poslanici Marković i Orlić bili gosti preduzeća "Eurolajn", boravili u Paraćinu o trošku ovog preduzeća ili na drugi način bili u prilici da ostvare kakvu korist od ovog preduzeća.

Pita se i da li njih dvojica skupštinsku govornicu koriste kako bi se „ostvarila korist za privatno preduzeće“.

U dopisu "Agenciji za borbu protiv korupcije", Opštinska uprava Paraćina navodi da treba ispitati niz okolnosti koje mogu biti dovedene u vezu sa nedozvoljenim političkim uticajem.


„2. Da li je motiv za iznenadno angažovanje narodnog poslanika Aleksandra Markovića (na slici iznad) i narodnog poslanika Vladimira Orlića u narodnoj skupštini, gde iznose netačne tvrdnje sa ciljem pritiska na lokalnu samoupravu Opštine Paraćin isključivo političke prirode ili je reč i o drugim motivima.

3. Da li se u ovom slučaju govornica "Narodne skupštine" koristi u smislu člana 37. "Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije", kako bi se ostvarila korist za privatno preduzeće.

4. Da li je preduzeće "Eurolajn" i na kakav način pružilo pomoć u kampanji ovih narodnih poslanika, da li su oni imali kakvu drugu korist od ovog preduzeća ili su primili kakve poklone od strane lica koja su povezana sa ovim preduzećem.

Smatramo da treba proveriti da li su Aleksandar Marković, Vladimir Orlić, Milan Ilić, ali i Radiša Savić, većinski vlasnik "Eurolajna" i odbornik u Skupštini opštine, povezani i drugim poslovnim interesima kao što je izgradnja ili legalizacija već obavljene izgradnje poslovnih i poslovno stambenih objekata u Beogradu i na Kopaoniku.

Smatramo da je potrebno ustanoviti kakve su tačno veze Aleksandra Marković, Vladimira Orlića, Milana Ilića, Radiše Savića i Dušana Adamovića i Miće Pušice, koji su (poslednja dvojica) lica koja su obavljala dužnost članova NO (Nadzornog odbora) Srpske fabrike stakla do stečaja, a takođe i dužnosti člana Izvršnog SNS (po sopstvenoj izjavi) i člana Glavnog odbora "SNS".

Sumnjamo da bi se na taj način mogao ustanoviti i drugi osnov za interesovanje Aleksandra Markovića i Vladimira Orlića za Paraćin, ali i razjasniti da li postoji osnov za sumnju da je reč o sukobu interesa, kao i sumnju za tvrdnju da je reč o korišćenju uticaja kako bi se ostvarili ciljevi privatnih preduzeća i pojedinaca, a ne interesi građana.

Ne osporavamo pravo narodnih poslanika Aleksandra Markovića i Vladimira Orlića da u Narodnoj skupštini zastupaju privatne interese preduzeća "Eurolajn" iz Paraćina, ali smatramo da ukoliko to već čine, to treba da rade držeći se istine i bez izmišljanja događaja vezani za rad organa opštine Paraćin.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
08.02.2019 06:37

 

Pročitajte još i ...

Istraživanje: Vreme provedeno pred ekranom (ne) utiče na decu Istraživanje: Vreme provedeno pred ekranom (ne) utiče na decu

Najnovije istraživanje došlo je do iznenađujućih rezultata kada je vreme provedeno pred ekranom u pitanju.Ispostavilo se da dugotrajno korišćenje uređaja ne utiče na decu onako kako se priča.Koliko ste puta ...

Hyundai želi ekrane osetljive na dodir u volanu Hyundai želi ekrane osetljive na dodir u volanu

Moderni automobili koriste ekrane više nego ikada ranije.Centralni displeji su veći (neki idu i do 15 inča, kao na Tesla Model 3) i analogne instrument table odlaze u zaborav te ...

Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit! Ni Galaxy S10 serija telefona nije pomogla Samsung-u da podigne profit!

Samsung je objavio procenu da je prvi kvartal godine završen sa prometom od 45.8 milijardi dolara, što je 14 procenata niže od prošlogodišnjeg prometa u istom periodu (53.3 milijarde dolara).Istovremeno ...

Loading the player...