RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Sony će nastaviti da pravi pametne telefone po svaku cenu

Novi CEO kompanije Sony potvrdio je da će kompanija zadržati veru u svoj mobilni sektor, uprkos brojnim borbama i problemima.

Kenichiro Yoshida, koji je zamenio Kaz Hirai-ja bivšeg CEO-a japanskog giganta, rekao je novinarima da se neće udaljiti od loše stojećeg biznisa sa pametnim telefonima.


"Reuters" navodi Yoshid-u, koji je rekao da „vidimo pametne telefone kao hardver za zabavu i komponentu neophodnu da bi naš brend hardvera bio održiv“.

Kaz Hirai je bio optužen za propast Sony-a, gašenje ili gubljenje sektora koji su ostvarivali gubitke.

Sony Mobile bi bio očigledna meta, ali uprkos tome što je svaki kvartal gubio novac, bio je pošteđen – iako je bilo mnogo otpuštanja.

U 2015. godini, Hirai je rekao da će Sony istrajati u pravljenju pametnih telefona samo da bi zadržao znanje unutar kompanije za „naredni uređaj za komunikaciju“.

Yoshida se slaže sa mišljenjem svog bivšeg šefa, ističući da „mlađe generacije više ne gledaju televiziju“, jer je njihov prvi kontakt sa pametnim telefonom.

Vrlo je verovatno da će se dogoditi još gašenja, pošto investitori, kojima smeta što Sony nije nemilosrdniji, zahtevaju da se nešto uradi.

Postoji logika u održavanju mobilnih uređaja, posebno zato što Sony zarađuje mnogo novca prodajom pojedinačnih komponenti – poput senzora kamere – drugim proizvođačima telefona.

Ali finansijskom sektoru se to možda čini kao da je skup hobi, pogotovo kada je taj sektor izgubio 869 miliona dolara tokom 2018. godine.

Izvor: Engadget
 
27.05.2019 08:51

 

Pročitajte još i ...

Holivudski studiji napuštaju Netflix Holivudski studiji napuštaju Netflix

Holivudski studiji su najavili raskidanje ugovora sa Netflix-om, a priča je daleko kompleksnija nego što izgleda na prvi pogled.Naime, radi se o tome da je Disney pre dve godine objavio ...

Microsoft Office mobilne aplikacije više neće raditi na starijim Android uređajima Microsoft Office mobilne aplikacije više neće raditi na starijim Android uređajima

Microsoft-ov portfolio Android Office aplikacija je prilično solidan.Možete da završite ozbiljan posao na Android uređajima pomoću ovih aplikacija.Međutim, ako koristite prilično star uređaj, trebalo bi da razmislite o kupovini novog ...

TETRIS ove nedelje slavi 35-ti rođendan! TETRIS ove nedelje slavi 35-ti rođendan!

Jedna od najpopularnijih igara svih vremena, Tetris, ove nedelje puni 35 godina.Originalna verzija ove igre objavljena je 6. juna 1984. godine, a do današnjeg dana prodata je u više od ...

Loading the player...