RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ŠOU PROGRAM! Profesor iz Italije u komisiji za doktorat Siniše Malog

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" imenovao je profesora iz Italije Roberta Veraldija za člana stručne komisije koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Kako se navodi, redovni profesora Univerziteta "Gabriele d'Anuncio" Kjeti - Peskara u Italiji Roberto Veraldi juče je obavestio "Nacionalni savet" da prihvata članstvo u toj komisiji.

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" dobio je zahtev "Fakulteta organizacionih nauka" (FON) da, u skladu sa osnovama za "Kodeks o akademskom integritetu i propisima Univerziteta u Beogradu", imenuje jednog člana stručne komisije za utvrđivanje neakademskog ponašanja u izradi doktorata Siniše Malog.

Siniša Mali je (2013. godine) na "FON"-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu "Peščanika" (9. jula 2014.) objavljen je tekst u kojem se navodi da je plagirano (33 odsto) ili više teksta tog doktorskog rada.Kako je značajan broj profesora "Univerziteta u Beogradu" već bio uključen u različite stadijume postupka u vezi s ovom doktorskom disertacijom (na FON-u, u stručnim organima Univerziteta i drugo) i pozivao se na postojanje sukoba interesa, "Nacionalni savet" se opredelio da za člana stručne komisije imenuje uglednog inostranog profesora, čija biografija pokazuje da se bavio i naučnom oblašću kojoj pripada ova disertacija.

"Profesor Veraldi govori srpski jezik i čita na njemu. Ovakav pristup imao je za cilj i da se otklone različiti politički prizvuci iz teme koja je prvenstveno akademska", rekli su u "Nacionalnom savetu" za visoko obrazovanje.

Profesor Veraldi je i gostujući profesor na "Univerzitetu u Beogradu", na osnovu odluke "Senata Univerziteta u Beogradu".

U tom svojstvu učestvovao je više puta u komisijama za odbranu doktorskih disertacija.

Na Univerzitetu "Gabriele d'Anuncio" profesor Veraldi je bio direktor "Univerzitetskog" istraživačkog centra na Katedri za biznis i administraciju "Fakulteta za menadžment".

Autor je brojnih naučnih radova iz sociologije, ekonomskog razvoja, ekonomike preduzeća, društvenih i ekonomskih sistema u tranziciji i drugo.

U pitanju je naučnik čija je reputacija zaista veoma značajna, objasnili su u "Nacionalnom savetu".

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Veraldija "Zlatnom medaljom za zasluge", na predlog "Filološkog fakulteta" u Beogradu.

Veraldi je i počasni konzul Srbije za region Abruco, sa sedištem u Teramu.
Izvor: Beta.rs, Danas.rs / Foto: Tanjug.rs - Zoran Žestić
 
12.10.2017 10:43

 

Pročitajte još i ...

BRUKA I SRAMOTA Zločin BEZ KAZNE uz pomoć novca države Srbije, mobilnog telefona i ŽENE! BRUKA I SRAMOTA Zločin BEZ KAZNE uz pomoć novca države Srbije, mobilnog telefona i ŽENE!

Supruga krunskog svedoka protiv Nasera Orića, koji je čuvan u Beogradu, novcem države Srbije 2015. kupila je mobilni telefon na koji ih je zvao gospodar rata u istočnoj Bosni.Samira Avdića ...

POLICIJA UPALA U REZIDENCIJU IVICE TODORIĆA! Pokrenuta policijska akcija (Agrokor)! POLICIJA UPALA U REZIDENCIJU IVICE TODORIĆA! Pokrenuta policijska akcija (Agrokor)!

U Hrvatskoj je pokrenuta akcija "Agrokor", nešto pre (6 sati jutros), kada je hrvatska policija stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića, a kako se navodi na meti istrage je ...

LUDILO MOZGA! Vučić: Čujem da neki traže izbore... LUDILO MOZGA! Vučić: Čujem da neki traže izbore...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da opoziciji ne bi preporučio da zajedno sa beogradskim budu održani i vanredni parlamentarni izbori."Ne bih preporučio izbore", rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle ...

Loading the player...