RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ŠOU PROGRAM! Profesor iz Italije u komisiji za doktorat Siniše Malog

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" imenovao je profesora iz Italije Roberta Veraldija za člana stručne komisije koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Kako se navodi, redovni profesora Univerziteta "Gabriele d'Anuncio" Kjeti - Peskara u Italiji Roberto Veraldi juče je obavestio "Nacionalni savet" da prihvata članstvo u toj komisiji.

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" dobio je zahtev "Fakulteta organizacionih nauka" (FON) da, u skladu sa osnovama za "Kodeks o akademskom integritetu i propisima Univerziteta u Beogradu", imenuje jednog člana stručne komisije za utvrđivanje neakademskog ponašanja u izradi doktorata Siniše Malog.

Siniša Mali je (2013. godine) na "FON"-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu "Peščanika" (9. jula 2014.) objavljen je tekst u kojem se navodi da je plagirano (33 odsto) ili više teksta tog doktorskog rada.Kako je značajan broj profesora "Univerziteta u Beogradu" već bio uključen u različite stadijume postupka u vezi s ovom doktorskom disertacijom (na FON-u, u stručnim organima Univerziteta i drugo) i pozivao se na postojanje sukoba interesa, "Nacionalni savet" se opredelio da za člana stručne komisije imenuje uglednog inostranog profesora, čija biografija pokazuje da se bavio i naučnom oblašću kojoj pripada ova disertacija.

"Profesor Veraldi govori srpski jezik i čita na njemu. Ovakav pristup imao je za cilj i da se otklone različiti politički prizvuci iz teme koja je prvenstveno akademska", rekli su u "Nacionalnom savetu" za visoko obrazovanje.

Profesor Veraldi je i gostujući profesor na "Univerzitetu u Beogradu", na osnovu odluke "Senata Univerziteta u Beogradu".

U tom svojstvu učestvovao je više puta u komisijama za odbranu doktorskih disertacija.

Na Univerzitetu "Gabriele d'Anuncio" profesor Veraldi je bio direktor "Univerzitetskog" istraživačkog centra na Katedri za biznis i administraciju "Fakulteta za menadžment".

Autor je brojnih naučnih radova iz sociologije, ekonomskog razvoja, ekonomike preduzeća, društvenih i ekonomskih sistema u tranziciji i drugo.

U pitanju je naučnik čija je reputacija zaista veoma značajna, objasnili su u "Nacionalnom savetu".

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Veraldija "Zlatnom medaljom za zasluge", na predlog "Filološkog fakulteta" u Beogradu.

Veraldi je i počasni konzul Srbije za region Abruco, sa sedištem u Teramu.
Izvor: Beta.rs, Danas.rs / Foto: Tanjug.rs - Zoran Žestić
 
12.10.2017 10:43

 

Pročitajte još i ...

LEPA VEST: (Festival nauke) posetilo više od (30000 ljudi) LEPA VEST: (Festival nauke) posetilo više od (30000 ljudi)

Više od (30.000 ljudi) posetilo je (jedanaesti) po redu "Festival nauke" koji je (od 14. do 17. decembra) održan na "Beogradskom sajmu", saopštili su organizatori.Ove godine u (četiri hale) "Beogradskog ...

OTKRIVAMO: (6 namirnica) koje podižu energiju za tren OTKRIVAMO: (6 namirnica) koje podižu energiju za tren

Da li se često borite s nedostatkom energije?Kako dan odmiče, logično je da nivo energije opada, ali srećom postoji načini da se energija podigne na prirodan način.Ako vam se često ...

SAZNAJEMO: Najstarija osoba u Evropi umrla u (116) godini SAZNAJEMO: Najstarija osoba u Evropi umrla u (116) godini

Ova bivša krojačica umrla u petak, a poslednja (četiri meseca) sa njom je, u istom domu, živela njena (90-godišnja) ćerka, prenosi "Hina".Ana Vela Rubio rođena je (29. oktobra 1901.) u ...

Loading the player...