RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ŠOU PROGRAM! Profesor iz Italije u komisiji za doktorat Siniše Malog

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" imenovao je profesora iz Italije Roberta Veraldija za člana stručne komisije koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Kako se navodi, redovni profesora Univerziteta "Gabriele d'Anuncio" Kjeti - Peskara u Italiji Roberto Veraldi juče je obavestio "Nacionalni savet" da prihvata članstvo u toj komisiji.

"Nacionalni savet za visoko obrazovanje" dobio je zahtev "Fakulteta organizacionih nauka" (FON) da, u skladu sa osnovama za "Kodeks o akademskom integritetu i propisima Univerziteta u Beogradu", imenuje jednog člana stručne komisije za utvrđivanje neakademskog ponašanja u izradi doktorata Siniše Malog.

Siniša Mali je (2013. godine) na "FON"-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu "Peščanika" (9. jula 2014.) objavljen je tekst u kojem se navodi da je plagirano (33 odsto) ili više teksta tog doktorskog rada.Kako je značajan broj profesora "Univerziteta u Beogradu" već bio uključen u različite stadijume postupka u vezi s ovom doktorskom disertacijom (na FON-u, u stručnim organima Univerziteta i drugo) i pozivao se na postojanje sukoba interesa, "Nacionalni savet" se opredelio da za člana stručne komisije imenuje uglednog inostranog profesora, čija biografija pokazuje da se bavio i naučnom oblašću kojoj pripada ova disertacija.

"Profesor Veraldi govori srpski jezik i čita na njemu. Ovakav pristup imao je za cilj i da se otklone različiti politički prizvuci iz teme koja je prvenstveno akademska", rekli su u "Nacionalnom savetu" za visoko obrazovanje.

Profesor Veraldi je i gostujući profesor na "Univerzitetu u Beogradu", na osnovu odluke "Senata Univerziteta u Beogradu".

U tom svojstvu učestvovao je više puta u komisijama za odbranu doktorskih disertacija.

Na Univerzitetu "Gabriele d'Anuncio" profesor Veraldi je bio direktor "Univerzitetskog" istraživačkog centra na Katedri za biznis i administraciju "Fakulteta za menadžment".

Autor je brojnih naučnih radova iz sociologije, ekonomskog razvoja, ekonomike preduzeća, društvenih i ekonomskih sistema u tranziciji i drugo.

U pitanju je naučnik čija je reputacija zaista veoma značajna, objasnili su u "Nacionalnom savetu".

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Veraldija "Zlatnom medaljom za zasluge", na predlog "Filološkog fakulteta" u Beogradu.

Veraldi je i počasni konzul Srbije za region Abruco, sa sedištem u Teramu.
Izvor: Beta.rs, Danas.rs / Foto: Tanjug.rs - Zoran Žestić
 
12.10.2017 06:43

 

Pročitajte još i ...

SRBISTAN! Država će plaćati milione oslobođenima iz slučaja (stečajna mafija) SRBISTAN! Država će plaćati milione oslobođenima iz slučaja (stečajna mafija)

Samo na ime troškova odbrane i advokata, kako procenjuju upućeni, država će nakon prošlonedeljne oslobađajuće presude za sve optužene u slučaju „stečajna mafija“, isplatiti oko sedam miliona evra, a na ...

BANANA DRŽAVA: SNS-ovci (na crno) prodaju naftu, po cisterni uzmu više od MILION dinara! BANANA DRŽAVA: SNS-ovci (na crno) prodaju naftu, po cisterni uzmu više od MILION dinara!

Ništa porez, ništa akcize!To je geslo kojim se vode naprednjački naftni „bosovi“, koji poljoprivrednicima, konkretno u Bačkoj, prodaju naftu.Vest o kojoj je ovde reč dolazi nam iz okoline Bačkog Petrovca, ...

ŠTA RADITE, BRE! Arapska firma će zarađivati tako što će izdavati DRŽAVNU imovinu ŠTA RADITE, BRE! Arapska firma će zarađivati tako što će izdavati DRŽAVNU imovinu

Ugovorom o izgradnji "Beograda na vodi" predviđeno je da kompanija "Beograd na vodi" posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u "Savskom amfiteatru", pa i zgradom ...

Loading the player...