RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Šta kada padne Google?

Korisnici su tokom vikenda imali problema sa pristupanjem Google servisima.

Pojedinima nisu radile internet pretrage, nisu mogli da pristupe YouTube videima u nedelju, ali u problematičnijim slučajevima, nisu bili u mogućnosti ni da otvore vrata svojih stanova.


Svakako je reč o velikom problemu koji je ponajviše pogodio Severnu Ameriku, ali jednim delom i Evropu.

Prema dostupnim informacijama, najproblematičnije je bilo na Istočnoj obali (Sjedinjenih Država), gde je bilo problema sa dostupnošću i kada su najnapredniji servisi u pitanju.

Ovo je posebno problematično, budući da upravo servisi kao što su Google Drive ili Google Home trebaju da pokažu koliko poverenja trebamo da imamo u moderne tehnologije.

Naravno, sem naprednih sistema, pogođena je bila i sama pretraga.

Prema nekim informacijama, više od polovine servisa Google-a nije bilo dostupno ili je radilo nepotpuno i neispravno.
Neprihvatljiva objašnjenja

Zvanične informacije su neprihvatljivo šture. Kompanija Google je potvrdila da je u nedelju dolazilo do prekida njenih usluga, što su korisnici mogli da vide i sami preko nedostupnih aplikacija.

Glavni razlog za to, prema navodima kompanije, jeste – zagušenje mreže?

U toku je istraga šta je moglo da uzrokuje nastanak problema, ali je bilo jasno da servisi nisu bili dostupni ili su sporo i neispravno radili.

Koliko ovakvi događaji doprinose prihvatanju novih tehnologija, ostaje da se vidi.

Očito je da trenutno mora postojati određena doza opreza – prihvatite nove tehnologije, ali ostavite sebi određenu odstupnicu, povezati se na servis ali uvek držati bekap ili imati alternativu, zlu ne trebalo.

Sasvim je sigurno da su i neprihvatljiva objašnjenja poput “mreža je preopterećena”, em je dužnost Google-a da vodi računa o održavanju mreže, em vrlo dobro zna odnos korisnika i opterećenosti mreže i u tom smislu može i mora prilagoditi svoje usluge kako bi obezbedio da njegovi korisnici uvek imaju pristup, u skladu sa obećanjima.

Jasno je da u ovoj fazi i dalje postoje nedostaci i problemi, ali je upitno hoće li oni samo više dolaziti do izražaja kako bude rasla integracija sa internet servisima i Google-om, te hoće li dovesti do drastičnijih, katastrofalnijih posledica.

Šta vi mislite? Jedno je sigurno – potrebe za kapacitetima i resursima će rapidno rasti u narednim godinama …

Izvor: PcPress.rs
 
04.06.2019 06:56

 

Pročitajte još i ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Lov se nastavlja: Da li je DJI sledeći na tapetu? Lov se nastavlja: Da li je DJI sledeći na tapetu?

CNN je objavio da je US Department of Homelad Security (DHS) upozorio na opasnost od dronova koje su napravile kineske kompanije.Upozorenje se odnosi na „kućne“ dronove, od kojih su mnogi ...

Loading the player...