RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

TAKO SE TO RADI: Odmah su uhapšeni Italijani povezani sa slučajem ubijenog novinara!

Uhapšeno je više italijanskih biznismena pomenutih u istrazi ubijenog slovačkog novinara Jana Kučijaka o korupciji na visokom nivou, za koje je on sumnjao da su povezani s mafijom, saopštila je slovačka policija.

Sprovedena operacija očigledno je u vezi s tim slučajem, odnosno ubistvom Jana Kučijaka i sa ljudima imenovanim više puta u štampi u njegovom poslednjem članku, rekao je šef policije Tibor Gaspar.

"Da, to možemo nazvati italijanskom opcijom", rekao je Gaspar.

Policija je danas sprovela pretrese u istočnoj Slovačkoj u kućama povezanim s članovima italijanske mafije, o kojima je Kučijak pisao pre nego što je ubijen, prenela je agencija "AP".

Gaspar je rekao novinarima, u mestu Mihalovce, da je oko 10 ljudi privedeno.

Slovački mediji javljaju da je jedan od privedenih Antonino Vadala, Italijan koji je poslovao sa najmanje dva zvaničnika bliska premijeru Robertu Ficu. Ti zvaničnici juče su podneli ostavke na svoja mesta u vladi ali su negirali bilo kakvu vezu s ubistvom.Tela 27-godišnjeg Kučijaka i njegove devojke Martine Kušnirove pronađena su u nedelju uveče u njihovoj kući u u gradu Velka Maca, istočno od Bratislave. 

Kučijakov portal Aktuality.sk objavio je juče njegovu poslednju, nezavršenu priču, u kojoj se opisuju aktivnosti članova kriminalne organizacije "Ndrangeta", na istoku Slovačke, i veze jednog od njih sa saradnicom slovačkog premijer Roberta Fica, kao i drugim zvaničnicima koji su mu bliski. 

Zbog ubistva novinara ostavku je juče podneo slovački ministar kulture Marek Madarič.
"FBI" i "Skotland jard" pomažu u istrazi


Slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinak izjavio je da američki "Federalni istražni biro" (FBI), britanska policija i druge strane službe pomažu slovačkim vlastima u istrazi ubistva novinara Jana Kučijaka i njegove devojke. 

Kalinak na "Fejsbuku" naveo da je u kontaktu s "najvažnim istražnim službama u svetu" od kojih je tražio pomoć.

Kalinak je ranije rekao da češka i italijanska policija, kao i "Europol" saradjuju sa slovačkom policijom.
Izvor: Beta.rs, AFP / Foto: Tanjug.rs - Roman Hanc - TASR via AP
 
02.03.2018 06:45

 

Pročitajte još i ...

RASTURIO lažljivog Vučića: Kako za jedno dete nema novca u maju, a za drugo, u septembru, ima?! RASTURIO lažljivog Vučića: Kako za jedno dete nema novca u maju, a za drugo, u septembru, ima?!

Sve dok se ne donese sistemsko rešenje kojem će se pomoći svakom bolesnom detetu, davanje jednokratne pomoći države humanitarnim organizacijama nije ništa drugo neko sakupljanje jeftinih političkih poena onih koji ...

Nova SNS pljačka: 6 MILIONA Kuriru i TV Šumadiji da pišu o predsedniku opštine! Nova SNS pljačka: 6 MILIONA Kuriru i TV Šumadiji da pišu o predsedniku opštine!

Budžet opštine Aranđelovac oštećen je od strane predsednika opštine Bojana Radovića za tačno ŠEST MILIONA DINARA!!!Preko dodele sredstava iz budžeta opštine Aranđelovac u oblasti javnog informisanja za 2018. godinu Bojan ...

Mitrović i REM se udružili protiv Vukosavljevića: Pogađajte koji ministar će sledeći biti smenjen Mitrović i REM se udružili protiv Vukosavljevića: Pogađajte koji ministar će sledeći biti smenjen

Najavu ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da bi rijaliti programi mogli da budu predmet posebne pretplate i da ne bi trebalo da se emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom ...

Loading the player...