RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

VELJKO LALIĆ: Premijerka je za digitalizaciju, sve ostalo je Vučić!

Izjavom da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, premijerka Ana Brnabić pokazala je potpuno neshvatanje toga šta su mediji, ocenio je glavni i odgovorni urednik "Nedeljnika" Veljko Lalić.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u "Evropskom parlamentu" u Briselu da u Srbiji nema objektivnog novinarstva i da su svi nedeljnici su protiv Vlade i protiv predsednika.

Lalić je rekao da u "Nedeljniku" ne osećaju da rade protiv vlasti i ističe da je snaga novinarstva upravo u tome da kritikuje.

“Moram da priznam da sam očekivao više od premijerke, posebno jer se predstavljala kao modernizator (…)

Normalno je da nećete da pišete hvalospeve. Morate da pročitate i nekog ko vas kritikuje”, poručuje Lalić.

Dodaje i da ima nedeljnih novina koje su otvoreno za vlast, poput "Ekspresa" ili "Pečata", i primećuje da se kritike državnih funkcionera na račun nedeljnika uglavnom odnose na "NIN", "Vreme" i "Nedeljnik".“Kada nemate političke protivnike, nije loše da napravite tri mala nedeljnika u veliki problem”, primetio je Lalić i ukazao da nedeljnici zapravo i nisu toliko interesnatni vlasti jer imaju specifičnu publiku za koju je nemoguće napraviti populistički list, kao što je teško napraviti i skroz ozbiljne dnevne novine.

“To je jednostavno neko društvo koje nije interesantno, osim da pokazaujte da imate slobodu medija time što Kesić šali na televiziji ili što nedeljnici ponekad šokiraju naslovnom stranom, ili što priča ko šta hoće u intervjuima”, smatra Veljko Lalić.

Lalić ima utisak i da se Ana Brnabić se više pretvara u “premijera za digitalizaciju”, što je, kako kaže, njena glavna opsesija, dok su sve ostalo ponovljene reči Aleksandra Vučića i njegova retorika.

Premijerka je, kako kaže, propustila i nekoliko dobrih šansi, npr. da pokaže jasan stav i povuče konkretan potez tokom afere u vezi sa stanom ministra odbrane Aleksandra Vulina.
U Srbiji ima slobodne, ali nema jake štampe


Na pitanje kako "Nedeljnik", koji je danas izdao (300. broj), opstaje, Lalić je objasnio da je reč o maloj i mladoj redakciji, u kojoj su svi novinari, i listu koji je samoodrživ, bez kredita.

Istiće i da je na talazu populizma koji preuzima ceo svet, jako važno imati slobodnu štampu.

“Želimo (u novinama) da imamo sve stavove. Da se ne složim sa pet kolumnista i da pokušate da pokrijte sve stavove”, poručuje Lalić i ocenjuje da u Srbiji ima slobodne štampe, ali da je problem što nema jake štampe i velikih medijskih kuća.

Za (300. izdanje), "Nedeljnik" je čitaocima, pored redovnog broja, pripremio i dodatak koji se zove "Veliki intervjui" u kojem se nalaze razgovori sa (44 ličnosti), među kojima su, kako kaže Lalić, Goran Bregović, Dušan Kovačević, Milena Dravić, Vlade Divac, Boža Maljković, Novak Đoković, poslednji intervjui Dobrice Ćosića i Aleksandra Tijanića, kao i razgovori sa aktuelnim i nekadašnjim predsednikom Srbije – Aleksandrom Vučićem i Borisom Tadićem.
Sve manje šanse da se opozicija ujedini


Veljko Lalić se osvrnuo i na medijske spekulacije da bi Dragan Šutanovac mogao da bude kandidat "DS"-a za gradonačelnika Beograda, ocenjujući da su sve manje šanse da se opozicija ujedini.

“Vlast vidi problem na beogradskim izborima, a opozicija se ponaša kao da ne vidi svoju šansu. Izbori u Beogradu su jedini gde opozicija ima neku šansu”, rekao je on, podsetivši da je Saša Janković dobro prošao na predsendičkim izborima u glavnom gradu, te da je u tri centralne opštine imao čak i više glasova od Vučića.

“Jednostavno, jasno je da opozicija mora da uradi isto što i vlast. Ako vlast ide sa Draškovićem i Vulinom, prosto je neverovatno da čujete u opoziciji da je neko neprihvatljiv”, smatra on.
Izvor: TV N1 / Foto: TV N1 - Screenshot
 
12.10.2017 06:48

 

Pročitajte još i ...

SKANDALČINA! SNS ukinuo izbore i bez glasanja postavio svoje ljude u mesne zajednice SKANDALČINA! SNS ukinuo izbore i bez glasanja postavio svoje ljude u mesne zajednice

Dok napredne horde batinaju narod koji neće da ih glasa kao što je pre par dana opet bio slučaj u Srbobranu gde su i u vreme prošlogodišnjih predsedničkih izbora prebijali i terorisali ...

TUŽNO! Većinski vlasnici zemlje u Srbiji su stranci TUŽNO! Većinski vlasnici zemlje u Srbiji su stranci

Posle prva tri domaća biznismena, Matijevića, Kostića i Miškovića, najkrupniji zemljoposednici u Srbiji su kompanije iz Irske, Mađarske i Hrvatske.Kako su naveli, poziciju broj jedan među srpskim privatnim zemljoposednicima drži ...

VUČIĆ SE ŽALIO! Aca informacija više nije sportski komentator VUČIĆ SE ŽALIO! Aca informacija više nije sportski komentator

One koje su neke stvari nervirale ovo će obradovati, dok će drugima biti veoma teško da prihvate ovu informaciju."Hvala svima na koje su uvodi ostavili utisak. Vreme je da se ...

Loading the player...