RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

(VIDEO): Vučić i Tači su JEDAN TIM na ISTOM zadatku!

Predsednica nevladine organizacije „Evropski pokret na Kosovu“ i bivša poslanica Skupštine Kosova Rada Trajković izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „koristi Srbe sa prostora Kosova i Metohije da rešava velika državna pitanja ili ih zloupotrebljava krijući nemoć i gubljenje autoriteta u međunarodnim krugovima“.

Trajković ocenjuje da predsednik Kosova Hašim Tači „ima dobru, transparentnu i netransparentnu, komunikaciju sa predsednikom Srbije“.


„Oni su gotovo u dnevnom kontaktu, oni sinhronizuju svoje delovanje, potpomažu se na različite načine, koriste sve načine da jedan drugoga podrže.

Uglavnom, to je jedan tim na jednom zadatku“, kazala je Trajković.

„Vučić i Tači ne shvataju da se ti pregovori ne vode u nekom vakuumu, ti pregovori se vode u okruženju vrlo nestabilnih država.

Samo nezrela politička elita pokušava, iako ima podršku negde u svetu, da instalira projekat "Bliskog istoka 2" na Balkanu kroz projekat podele Kosova.

To je opasan projekat koji najdirektnije ugrožava ne samo nas Srbe ispod Ibra već i čitav region“, smatra Trajković.

Kaže da je najveći problem to što je Vučić prihvatio da pregovara o rešavanju statusa Kosova.

„I da ne bude podele, da se to spreči, mi već imamo posledice – u poslednje vreme, od jasnije promocije podele Kosova, preko 9.000 Srba se iselilo sa prostora Kosova i Metohije.

I to su najmanje Srbi ispod Ibra, najveći procenat se iseljava sa severa Kosova“, rekla je Trajković.

Milan Radoičić određuje ko će da bude gradonačelnik u svih deset opština i određuje ko će da bude ministar u Vladi Kosova.

Ocenjuje da situacija na Kosovu nije dramatična toliko koliko se to čini prateći medije u Beogradu.

„Posebno nije dramatična za nas Srbe sa prostora Kosova i Metohije.

Još uvek su nam rafovi prepuni raznih artikala, znam da se Gračanica, ja sam dugo vodila zdravstvo, odavno snabdeva kiseonikom sa Kosova …

Mislim da je ovo više drama za Beograd, više će udariti budžet države i privrednika u ostatku Srbije nego što će na direktan način ugroziti stabilnost Srba“, kaže ona.

Govoreći o povećanju taksi na uvoz robe iz Srbije, Trajković je ocenila da je odluka politička, a ne ekonomska, sa ograničenim vekom trajanja.

„Ako posmatramo kroz prizmu ekonomije, ona ugrožava sve stanovnike Kosova i Metohije, posebno privrednike i pre svega Albance.

Pritisak je veliki albanskih biznismena na Vladu Kosova“, kaže ona.

Ona dodaje je time premijer Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u sukobu sa predsednikom Tačijem, želeo da zaustavi pregovarački proces.

Trajković zaključuje da Haradinaj ima „gotovo jednodušnu podršku u albanskom društvu – od elitnih krugova do naroda“.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
06.12.2018 07:43

 

Pročitajte još i ...

Srpski programeri među najboljima na svetu! Srpski programeri među najboljima na svetu!

Startap ekosistem Beograd-Novi Sad našao se po prvi put među izdvojena 54 takva sistema na planeti po oceni američke organizacije Startup Genome koja je ove godine analizirala preko 150 gradova ...

Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga Ne koristite najnoviji Photoshop? Možda će vas Adobe tužiti zbog toga

Sve češće dolazimo u situaciju da nam proizvođači softvera i hardvera tvrde da mi u stvari nismo vlasnici onoga što smo pošteno platili.Najnoviji takav primer stiže nam iz Adobe-a, koji ...

Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini Vrednost Bitcoin-a se više nego udvostručila u 2019 godini

Ova godina je doskora bila prilično dosadna kad je reč o promenama vrednosti najveće kriptovalute. Međutim u poslednje vreme situacija se ponovo zahuktala.Tokom 2017. godine cela tehnološka i kripto-zajednica je ...

Loading the player...