RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Radio Kosava spisak programa

(VIDEO): Vučić i Tači su JEDAN TIM na ISTOM zadatku!

Predsednica nevladine organizacije „Evropski pokret na Kosovu“ i bivša poslanica Skupštine Kosova Rada Trajković izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „koristi Srbe sa prostora Kosova i Metohije da rešava velika državna pitanja ili ih zloupotrebljava krijući nemoć i gubljenje autoriteta u međunarodnim krugovima“.

Trajković ocenjuje da predsednik Kosova Hašim Tači „ima dobru, transparentnu i netransparentnu, komunikaciju sa predsednikom Srbije“.


„Oni su gotovo u dnevnom kontaktu, oni sinhronizuju svoje delovanje, potpomažu se na različite načine, koriste sve načine da jedan drugoga podrže.

Uglavnom, to je jedan tim na jednom zadatku“, kazala je Trajković.

„Vučić i Tači ne shvataju da se ti pregovori ne vode u nekom vakuumu, ti pregovori se vode u okruženju vrlo nestabilnih država.

Samo nezrela politička elita pokušava, iako ima podršku negde u svetu, da instalira projekat "Bliskog istoka 2" na Balkanu kroz projekat podele Kosova.

To je opasan projekat koji najdirektnije ugrožava ne samo nas Srbe ispod Ibra već i čitav region“, smatra Trajković.

Kaže da je najveći problem to što je Vučić prihvatio da pregovara o rešavanju statusa Kosova.

„I da ne bude podele, da se to spreči, mi već imamo posledice – u poslednje vreme, od jasnije promocije podele Kosova, preko 9.000 Srba se iselilo sa prostora Kosova i Metohije.

I to su najmanje Srbi ispod Ibra, najveći procenat se iseljava sa severa Kosova“, rekla je Trajković.

Milan Radoičić određuje ko će da bude gradonačelnik u svih deset opština i određuje ko će da bude ministar u Vladi Kosova.

Ocenjuje da situacija na Kosovu nije dramatična toliko koliko se to čini prateći medije u Beogradu.

„Posebno nije dramatična za nas Srbe sa prostora Kosova i Metohije.

Još uvek su nam rafovi prepuni raznih artikala, znam da se Gračanica, ja sam dugo vodila zdravstvo, odavno snabdeva kiseonikom sa Kosova …

Mislim da je ovo više drama za Beograd, više će udariti budžet države i privrednika u ostatku Srbije nego što će na direktan način ugroziti stabilnost Srba“, kaže ona.

Govoreći o povećanju taksi na uvoz robe iz Srbije, Trajković je ocenila da je odluka politička, a ne ekonomska, sa ograničenim vekom trajanja.

„Ako posmatramo kroz prizmu ekonomije, ona ugrožava sve stanovnike Kosova i Metohije, posebno privrednike i pre svega Albance.

Pritisak je veliki albanskih biznismena na Vladu Kosova“, kaže ona.

Ona dodaje je time premijer Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u sukobu sa predsednikom Tačijem, želeo da zaustavi pregovarački proces.

Trajković zaključuje da Haradinaj ima „gotovo jednodušnu podršku u albanskom društvu – od elitnih krugova do naroda“.


Ostatak pročitajte klikom - OVDE

 
06.12.2018 07:43

 

Pročitajte još i ...

Đoković četvrti put u karijeri osvojio nagradu Laureus Đoković četvrti put u karijeri osvojio nagradu Laureus

Srpski teniser Novak Đoković dobio je sinoć u Monaku, četvrti put u karijeri, nagradu „Laureus“ za najboljeg sportistu sveta.Konkurenti Đokovića bili su fudbaleri Luka Modrić i Kilijan Mbape, košarkaš Lebron Džejms, ...

Tragičan kraj kralja narodne muzike Tragičan kraj kralja narodne muzike

– To je jako tužna vest, velika tragedija. Da jedan zaista kralj narodne muzike završi tako.To je veliki gubitak za umetnost – rekao je u izjavi Danasu Bora Đorđević, frontmen ...

SRBISTAN! Babićev vozač optužen za blaže delo i NEĆE BITI ISTRAGE?! SRBISTAN! Babićev vozač optužen za blaže delo i NEĆE BITI ISTRAGE?!

Vozač S.D, koji je upravljao vozilom koje je izazvalo saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi u Doljevcu, u kojoj je poginula jedna osoba, a pet teže ili lakše povređeno, po svemu ...

Loading the player...