RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Hotel Boka London

Volkswagen razmišlja da investira u Ford-ov projekat sa autonomnim vozilima

Čini se da Volkswagen i Ford ozbiljno razmišljaju o partnerstvu na projektu autonomnih automobila.

Izvori Wall Street Journal-a tvrde da se Volkswagen uslovno složio da uloži ukupno 1,7 milijardi dolara u Ford-ovu ćerku kompaniju Argo čiji je fokus na autonomiji i pretvori je u „podjednako zajedničko ulaganje“.


Dok se tačni planovi za partnerstvo nisu pominjali, Volkswagen bi mogao da iznese veliki broj svojih ostvarenja na sto kojima bi doprineo daljem razvoju, uključujući i servis Moia, kao i Audi Autonomous Intelligent Driving group.

Razgovori između dve kompanije ostvaruju „dobar napredak“, prema insajderima, iako još uvek postoji šansa da se dogovori ne ostvare, a Ford i Volkswagen nisu komentarisali informacije.

Međutim, CEO Ford-a, Jim Hackett, izjavio je u januaru da je početno udruživanje sa Volkswagen-om bilo „temeljni okvir“.

Saradnja ne bi bila iznenađujuća. Oba brenda su jasno stavila do znanja da očekuju da će vlasništvo nad ličnim automobilima opadati sa porastom broja vozila bez vozača, i oni su pojačavali svoje napore i prebacivali fokus na servise za iznajmljivanje i druge usluge koje bi imale smisla u tom izmenjenom okruženju.

Savez bi im pomogao da se izbore sa konkurentima koji sklapaju sopstvena partnerstva, kao što su BMW i Mercedes, i mogao bi da osigura da Ford i Volkswagen ostanu glavni igrači u automobilskoj industriji bez obzira na dramatične promene.

Izvor: Engadget / Foto: Printscreen
 
28.02.2019 05:38

 

Pročitajte još i ...

Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji Laptop sa šest najopasnijih malvera prešao milion dolara na aukciji

Laptop koji sadrži šest najopasnijih malvera – WannaCry, BlackEnergy, ILOVEYOU, MyDoom, SoBig i DarkTequila – i koji se prodaje kao umetničko delo pod nazivom “The Persistence of Chaos“.Pojavio se 16. ...

Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela Apple indirektno potvrdio tri nova iPhone modela

Apple je zvanično objavio brojeve modela za iPhone 11, iPhone 11 Max i iPhone XR2, koji nose oznake A2111, A2160, A2161, A2215, A2216, A2217, A2218, A2219, A2220, A2221 i A2223, ...

Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote Južna Koreja: Evolucija kao inspiracija za vojne robote

Vojni roboti koji podražavaju ponašanje zmija, ptica i insekata podsećaju na scene iz serije “Black Mirror“, a eksperti tvrde da su baš oni budućnost vojne robotike.Roboti koji podražavaju ponašanje životinja ...

Loading the player...