RADIO PROGRAMI:

Košava1
Košava2
KošavaROCK
KošavaLOVE1
KošavaLOVE2
KošavaLATINO
KošavaKONCERT1
KošavaKONCERT2
KošavaKIDS
KošavaKLASIK
KošavaRAP
KošavaJAZZ
KošavaINFO
KošavaFREEDOM
KošavaFOLK1
KošavaFOLK2
KošavaFOLK3
KošavaEVERGREEN
KošavaCLUBBING
KošavaCITY
KošavaCAFE
Elkoms | Designing, Engineering, Consulting

ZAJEBAVANJE SIROMAŠNOG NARODA! Zbog čega je proces protiv Kertesa trajao 15 godina?

Mihalj Kertes oslobođen je odgovornosti za zloupotrebu službenog položaja za podstrekivanje na nelegalnu dodelu stana pre tačno dvadeset godina.

U obrazloženju presude Kertesu, Branislavu Ivkoviću i Živki Knežević, navodi se da tužilaštvo nije dostavilo dovoljno dokaza da potkrepi bilo koju tvrdnju iz optužnice.

Mihalj Kertes oslobođen je odgovornosti za zloupotrebu službenog položaja za podstrekivanje na nelegalnu dodelu stana pre tačno dvadeset godina.

"Sudsko veće je, razmatrajući dokaze koje je tužilaštvo predložilo, a to su pre svega pisani dokazi, našlo da se iz njih ne može pouzdano zaključiti da su okrivljeni izvršili krivična dela koja su im stavljena na teret", navodi se u presudi.

Prema tužilaštvu, Kertes je uticao na Živku Knežević, kao službenicu Vlade da mu dodeli stan, iako je već imao dva u vlasništvu, a na Branislava Ivkovića, predsednika te stambene komisije, da to rešenje potpiše.Na sudu je utvrđeno da je tadašnja "Savezna vlada" jedan od stanova koje je imala u vlasništvu prebacila "Republičkoj vladi", kako bi u skladu sa svojom ranijom odlukom, taj stan bio dodeljen Kertesu.

U obrazloženju je navedeno da se zbog posla preselio u Beograd, a stan u kojem je boravio bio je bezbednosno neuslovan, što je prema sudiji jedino nesporno utvrđeno.

Kritikujući tužilaštvo jer nije obezbedilo dokaze, sudija je pod lupu stavila i svoje kolege, pitajući zbog čega je sud dozvolio da proces na ovakav način traje 15 godina.

"Tužilaštvo je svoje optužbe dokazivalo pisanim dokazima i to rešenjem o dodeli stana i dokumentima koja se odnose na vlasništvo stanova u Beogradu i Bačkoj Palanci, na koje je ukazalo tužilaštvo - i ničim više…

Pitanje je šta je sud čekao tolike godine, ali ja nisam želela da dopustim da i ovaj deo optužbi zastari, kao što se već dešavalo“, navodi Snežana Nikolić Garotić, predsednica "Sudskog veća".

Zbog toga je na poslednjem ročištu održanom dan ranije sudija razdvojila suđenje supruzi bivšeg predsednika Mirjani Marković, nekadašnjem načelniku državne bezbednosti Jovici Stanišiću i više radnika DIPOSA, preduzeća koje upravlja državnim nekretninama.

Oni se terete da su dadilji unuke Mirjane Marković na isti način kao Kertesu, nelegalno obezbedili stan.

"Viši sud" je u međuvremenu demantovao tvrdnje pojedinih medija da će taj proces da zastari, objašnjavajući da to može da se dogodi tek za 12 godina.
Izvor: TV N1 - Nikola Radišić / Foto: Tanjug.rs - Dimitrije Goll
 
12.01.2018 10:35

 

Pročitajte još i ...

ANA BRNABIĆ O REŠENJU ZA KOSOVO: Uzeti u obzir oba naroda! ANA BRNABIĆ O REŠENJU ZA KOSOVO: Uzeti u obzir oba naroda!

Rešenje za kosovsko pitanje mora uzeti u obzir pozicije oba naroda, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.Premijerka je rekla da je Srbija spremna da u rešavanju problema učestvuje na zreo ...

OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne OPA BATO! Izmenjen Zakon o saobraćaju, kreću oštrije kazne

"Skupština Srbije" izglasala je izmene i dopune "Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima", kojima je smanjena dopuštena količina alkohola u krvi vozača sa 0,3 na 0,2 promila, povećana kazna za ...

ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost ŠOK Tramp smenio i savetnika za državnu bezbednost

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je preko "Tviter"-a da odlazi savetnik za državnu bezbednost Herbert Rejmond Mekmaster i da je umesto njega postavio Džona Boltona, nekadašnjeg ambasadora "SAD" pri "UN"."Drago mi ...

Loading the player...